Materialistens kulafton

är vad jag har skådat ikväll. Här pratar vi inte upplevelsegåvor utan tunga paket med dyra innehåll. Barn som springer runt och vill ha mera, ungdomar som beklagar sig för att det var fel färg eller för stort när det det var 36 på kläderna. Mobiltelefoner, dockor som det växer tänder på, spelkit till X-box, espressobryggare, GPS och platttv till tonåringar som redan har tvapparater på sina rum har jag skådat denna kulafton.

Min son och jag... vi satt och beskådade spektaklet och hans 2 paket, ett från mig med hörlurar till datorn och ett från min svärmor med en tröja var vad han fick. Jag kan inte säga om han är besviken men helt klart fick han en upplevelsepresent detta år då han har sett hur familjer öser dyra gåvor över varandra.

Vi har varit totalt 24 personer och 6 familjer. Mat till ett helt logement, hundar och katter och där i all röra har jag suttit. Jag fick dock 2 julklappar av min svärmor vilket jag inte hade förväntat mig eftersom jag sällan räknar med att få något alls men hon prickade rätt till 100% när jag öppnade paketet med Sex and the City alla säsonger, samt ett hemmakit för chokladfondue.

Min son tog på sig fina tröjan han fick av "nyfarmor" och gick fram till henne och "nyfarfar" och gav dom varsin kram och tackade för julklappen. De andra vet nog fortfarande inte vad dom fått av vem.

Klockan är snart elva och då ska vi åka till Borstahusen och gå på midnattsgudtjänst, det är min största upplevelse och ett lugnt sinne infinner sig.

Smuts

Jag sitter hemma och tittar ut genom fönstret på träden som rör sig i den varma sommardagen, går till köket och öppnar kylskåpet och ser ostbiten som är grön på ena sidan och mjölkskvimpen i botten rör sig sakta. Jag måste gå till affären idag, jag måste våga gå längre än ut på balkongen idag. Men samtidigt så är det ju bra att jag inte har någon mat för det innebär att jag går ner i vikt och då kanske jag blir mer intressant, just nu är jag ju bara ett stort psyko som inte hör hemma någonstans.

Sen är det ju ännu bättre om jag inte går ut för då förbränner jag inget och blir inte hungrig. Jag går ut i köket igen och kollar i skafferiet om det finns något som jag kan livnära mig på i helgen. Jag söker frenetiskt ursäkter hela tiden för att slippa visa mig bland folk. Att gå de 100 metrarna till butiken är ingen svårighet, jag brukar oftast känna en slags befrielse de första metrarna som sedan sakta byts mot den bevakande blicken som kommer från ovan.

Han bevakar mig hela tiden, varje steg jag tar, varje andetag jag andas och varje blick i spegeln. Han är överallt. Hans röst som säger hur vacker jag är och jag bara skrattar högt och säger bestämt emot. Jag är inte vacker, hur kan du säga att jag är vacker när en man slår mig, en annan förvränger och sprider rykten om mig på Vilda Webben, en tredje ringer febrilt i min mobil när han är kåt. Jag vill inte vara med längre, jag är inte en del av denna världen så för helvete kom inte och säg att jag är vacker.


I skafferiet fann jag pasta och gryn. Det blir bra. Pasta med lite dressing och havregryn med en klick sylt. Jag kan ta vatten till. Phu! Helgen är räddad. Jag sätter mig lugnt tillbaka i soffan, kliver upp igen och öppnar balkongdörren lite mer så jag känner högsommarvärmens strålar söka sig fram till mig där jag sitter. 

Jag tänker på vatten, porlande vatten som spolar bort avföringen i toaletten, vatten som renar smutsiga händer, vatten som sprider beröring på min kropp.  Hur ska jag kunna tvätta bort det jag känner på insidan? Finns det någon invärtes reningsmaskin förutom njurarna och levern som kan skala bort de hårda och torkade lager jag bär inom mig. Ta bort pansarhöljet runt mitt hjärta och låt mig leva. Börja om igen, lägga mig på knä framför alla och säga förlåt för att jag sårat er, förlåt för att jag inte förstod mina handlingar, förlåt för att jag alltid ville vara till lags, förlåt för att jag la mig i överallt, förlåt för att jag älskar!


Vattendropparna rinner sakta av mig som mina känslor, jag torkar mig med den urtvättade frotté handuken som inte suger upp någon vätska längre. Allt är gammalt, jag börjar bli gammal, och vis förhoppningsvis. I morgon ska jag nog försöka ta mig till affären, det skulle vara gott med ett mål riktig mat.


Isolerad

Jag stirrar in i dataskärmen, slumpar förstrött runt och undrar vad klockan är. Timmarna går fort men ändå långsamt och dagarna fylls med samma känsla. Rutinen är slående lik varje morgon. Jag vaknar, sträcker på mig, tittar ut genom fönstret och ser att det är ljust. Jag blundar en stund till och försöker samla ihop mina korppsdelar och få mig ur sängen. Huvudet vill inte, jag skriker inombords - jag ska! Rullar ut på kanten och häver mig upp. Drar på mig min blåa morgonrock och hasar in på toaletten, kissar och tittar på toarullen som snart är tom. Om jag tar lite så räcker den längre. Jag river lös en bit och torkar mig försiktig. Idag ska jag handla, jag måste handla, jag måste ta mig ut.

I datorn ser jag människor springa förbi mitt öga. Jag ser kvinnor med plutande läppar, halvnakna bröst och med dimmmiga blickar säger dom - vill du ha mig? Jag blir illamående och känner mig urkass som inte ens kan visa upp mig med kläderna på. Det blinkar till överst på sidan, jag har fått post. Tröttsamma ord som säger ingenting från män som tydligen ser något i mina ögon, vad ser dom? Inte kan det vara mig de ser, eller ser dom verkligen mitt hår som står som det vill? ser dom att jag är smutsig? Ser dom att min insida försöker komma fram men jag hittar inte nyckeln till mig själv för att komma ur mitt egendomliga fängelse.

Jag svarar glatt på breven och låter säkerrt jätteglad och mysig men kan inte tänka mig att ta i en man, än. Jag klär mig och börjar sakat planera hur jag ska gå i affären för att snabbt komma ut därifrån igen. Jag lämnar dator på och går med tunga steg mot verkligheten. Allas verklighet, inte min. Jag är bevakad av han där, han som ifrågasätter allt jag gör.

Jag fyller korgen med frusna hallon, philadelpiaost, morötter, en förpackning skivad gravad lax, grovt bröd, bananer, en liter mjölk och hårt bröd. just ja, toapapper också. Jag går tillbaka till hyllan med papper men vilken sort ska jag ta? Jag blir förbannad på mig själv som inte kan fatta ett sånt enkelt beslut som vad slags papper jag ska torka röven med. Såna beslut fanns inte tidigare ut det var bara att ta en förpackning och sen var det bra. Nu är det värsta funderingen för jag kan ju fatta ett felaktigt beslut och få kritik för att jag köpte för dyrt eller för mjukt. Vänta nu, jag är ju ensam, jag har rätt att välja vilket papper jag vill. Jag greppar Lambi och går tillbaka till kassan.

JAg känner svetten som rinner längs utmed min rygg, känner hur det susar i huvudet och jag flackar med blicken. Alla stirrar på mig, trycket i hjärnan ökar och pulsen är på överslag. Ångesten bultar i bröstet och jag tror jag ska svimma. Mina händer darrar när det blir min tur att betala, jag tar upp mitt kort och drar det i betalningsterminalen. Kassörskan ler mot mig, det känns som hon hånler och viskar till mig att jag ser nog hur fan du mår din kossa, rätt åt dig, du förstör ditt eget liv. Jag ler tillbaka och ber om en trisslott. Jag betalar lotten kontant och tittar mot varubandet och försöker se vilken sida mina varor har hamnat på. Med en påse i handen med livsåtgärder går jag sakta hemåt och för var steg känner jag lättnaden flöda runt mig. Jag halvspringer sista meterna hem och när jag stänger dörren bakom mig och låser så ramlar jag ihop på golvet och skrattar. Jag klarade det! Jag kom hem levande. Jag går in till datorn och undrar om någon saknat mig, det lyser längst upp, jag har fått post. Ännu ett hej - vem är du??!! har du msn??!!

Jag älskar LYX!

Hur underbart är det inte att kunna spola rent vatten i kranen och med skummande dofter krypa ner och värma kroppen. En lyx att vi har rent vatten.

Hur ljuvligt är det inte att gå i affärer och handla färsk frukt, vitaminrik mjölk, färskt bröd och råvaror av ekologisk natur.
Det är en lyx att vi kan äta oss mätta.

Hur skönt är det inte att få krypa ner i en renbäddad säng i sitt eget hem och utan att vara rädd ,somna in och låta vår kropp vila så vi kan vakna glada och pigga med glädje för att sprida det vidare till andra.
Det är lyx att vila och att kunna vila.

Jag blir snart arbetslös men vad gör det när man ser hur enkla saker man behöver för att tycka livet är värt att leva. Det är snarare en förmån för mig att jag får stimulera mina tankar med att söka jobb och jag har världen chans att hitta något som jag tycker är roligt och där jag kan leverera.

Män är djur

varför jag säger så är för att en av mina bästa vänner har denna morgon berättat för mig att hennes pappa försökt kyssa henne. Alltså en riktig tungkyss. Jag föll ihop i soffan och fick ta mycket luft för att orka lyssna på hennes berättelse och torka hennes tårar.

En helt vanlig familjehelg för 1 månad sedan hemma hos hennes pappa och hans fru, min vän hade med sig sin son och de skulle sova över. Pappans fru åkte på lördagen iväg på en arbetsresa och tillsammans med sin pappa skulle de ha en trevlig kväll med lite god mat och vin. Pappan hade tagit starkare alkohol under kvällen och när sonen lagt sig för att sova så satt de i soffan och tittade på tv i varsin ände av soffan. Pappan nickade till och min vän bar ut disk i köket och gjorde sig redo för att avsluta kvällen då pappan kom ut i köket och ställde sig ivägen när hon skulle gå förbi för att göra toalett. Min vän sa till honom att nu ska jag gå och sova pappa, och gav honom en godnattkram.

Det var då hans läppar rörde sig över hennes kind och fångade hennes läppar och tungan kom som en orm slingrande. Min vän drog sig undan med skrämd blick och sa, jag ska gå och lägga mig nu och tog sig ur hans grepp. Han gick efter henne och slet tag i hennes arm, drog ut linningen på hennes tröja och sa med arg röst - du är som din mor, ta och klä dig lite bättre.

Min vän sprang in på toaletten och låste dörren. Darrande och helt bestört av det hon just upplevt fick henne att börja gråta och hon förstog inte vad som hände, han har aldrig gjort så förut. Hon smög sig ut genom dörren och in till sin sovande son där hon kröp ner under sitt täcke motvilligt. Hennes hjärta dunkade när hon ser hans silluett utanför glasdörren och hon hör hur han tar i handtaget och öppnar dörren. När han står där i dörren, naken, så fick hon dock kraft att med barsk röst säga till honom att nu ska VI sova, jag vill att du går nu, godnatt pappa. Han vände om i dörren och den natten sov hon inte en blund.

Dagen efteråt till frukost så åt de på skilda håll, sonen höll henne upptagen med annat men hennes tankar var ändå på det som hänt föregående kväll. Pappan åkte till sin firma och min vän tog en promenad med sonen och bestämde sig för att gå förbi pappans jobb där hon talade om för honom att det som hände igår ville hon ALDRIG mer få uppleva.

Jag har just pratat med min vän per telefon och att en familj nu är upplöst är bara att konstatera. En familj som fungerat i 38 år har genom en mans djuriska lustar, till sin dotter gjort att han nu förlorat henne för evigt. Hon kommer aldrig mer att besöka honom vilket innebär att en liten son har även förlorat sin morfar.

Så frågan är, är män djur som med sin lusta tror att alla kvinnor oavsett blodsband är honor?
Allt man läser, allt man hör, allt man ser gör att jag börjar tro att mannens kraft är påväg att upplösas och han tar till det enda han har kvar, sin könsmakt. Den som förgör.

Bingo

I dagens it värld med närheten till allt så behöver man inte ens gå till en bingohall utan man kan spela på nätet. Jag har sett reklam på allt detta med bingo på tv så jag tänkte att jag skulle testa vad det är för något. Jag gjorde en användare på en sida där jag fick gratisspel för att pröva.

Sådärja, då var det dags att välja nummer och pling så var spelet igång. Till min förvåning behöver jag inte ens leta efter numret själv utan den markerades av färg så man sitter som en idiot och hör nummeruppläsningen men behöver inget göra. Efter 8 dragningar så blir det BINGO och man får börja en ny omgång. Jag köpte bara enraders så efter 6 spel började det bli tråkigt så istället kollade jag runt och fann en chat där man kunde samtal samtidigt som spelet pågick.

Det är nu vi kommer till det som jag anser kritiskt...... Vad är det för idioter som sitter och spelar på sånt här skit?
Jo, jag prövade jag med men insåg snabbt att tempot är för högt, pengarna rasslar åt fel håll och människorna jag började prata med hade helt tappat verklighetsbegreppet.

Jag ställde en enkel fråga rakt ut till alla på chaten om de på största allvar trodde att dom skulle vinna storkovan och svaren haglade tillbaka med att vi har visst vunnit. Endel hade vunnit flera hundra tusen och andra några tusen. Min klassiska fråga om hur mycket de satsat under denna tid uteblev som väntat. Efter en stund satt jag här och skrattade för mig själv när jag såg deltagarnas kommentarer som.. bara 37, bara 37... snart vinner jag, håll tummarna, jag kommer att gråta av lycka om jag vinner, jag är värd att vinna osv.

Min sista kommentar till deltagarna var att  ni måtte ha spelberoende som sitter här dagarna i ända och på allvar tror på nåt som är ett beroendeframkallande och vips så åkte jag ut ur gruppen. Det i sin tur blev ju intressant, man är övervakad också. För mig var det dock en trevlig men tragisk erfarenhet av att se hålögda människor stirra på nummer men jag var nog den ende som kände att jag fått en högvinst på BINGO när jag stängde ner sidan.


Intervju

Jag sitter här med skägget i brevlådan som man brukar säga. Antingen var jag så kass att inget intresse fanns av att fråga mig om något eller så var jag så ful att ingen kunde se på mig och mina betyg och intyg var väl inget att skryta med direkt.

Jag har varit på anställningsintervju.

Jag var liiiite tidigare än beräknat men det var okey att  komma in ändå. Personalchefen tog emot mig och lotsade mig vidare in till Butikschefen. En snabb resumé om min tidigare livserfarenhet och sen kom vi till frågan, vad har du för erfarenhet av det vi söker? Inte mycket var mitt svar. Jag berättade kort hur mycket jag pysslat med uppgiften och sen var vi klar. Ehhh.... varför tog dom dit mig överhuvudtaget? Varför sökte jag nåt som jag inte har utbildning inom? Det känns hur kasst som helst kan jag säga så nu går jag in på AF igen och fortsätter söka jobb.

Nörd

Ja, jag är nog en riktig nörd när det gäller vissa saker. Jag köpte ny dator för 7 månader sen och frågade om det fanns inbyggt modem i den jag tittade på. Säljaren kliade sig lite i huvudet och sa att det var en för billig modell jag tittade på för att det skulle vara standard i datorn.

Visst, jag köper inte ofta datorer och jag använder den till enkla saker så varför lägga ut mer än de 3000kr jag skulle göra var min enkla fråga till säljaren. Hon svarade att det kan vara bekvämt att ha inbyggt modem så man kan köra det trådlöst. Jag svarade henne att det är lugnt, jag har allt jag då behöver hemma så jag tar den här modellen än om jag ska ha en liten propp i sidan på datorn när jag surfar.

Igår satt jag och surade lite över att jag blivit avstängd från en annan sajt. Jag är oskyldigt dömd! visst är det så man brukar säga? *ler ironiskt* Hur som så lånade jag makens dongel för att smyga in och flukta lite på sajten och jag blev kraftigt förvånad när jag satt fullt uppkopplad utan min propp i datorn och utan att ha installerat dongeln.

JAG HAR INBYGGT MODEM I MIN LILLA BÄRBARA SKITDATOR. *asg* Så nu sitter jag här med marknadens billigaste dator och njuter av friheten att trycka ner datorn mellan mina ben utan att nåt tar emot i sidan.

Expressen

Jag kan inte riktigt släppa detta med den skånska sexligan som jag läste om i en av kvällstidningarna. Mannen på bilden säger att hans största dumhet var att han inledde en kontakt med en tonårstjej som erbjöd sex på webben. Han säger att han gick med på sajten för att söka efter kärlek.

Om man då blir erbjuden sex i första hand hur kan man då misstolka det så att det blir kärlek? Trodde han på fullt allvar att kvinnan var så generös av sig och kärleksfull att han skulle få ha sex med henne bara sådär? Är inte det lite korkat tänkt?

Om ligan hotade med polisanmälan för att klämma honom på pengar, varför lät han det inte gå till polisen? Hade han något att dölja? Kanske det var hans egen skam och tankar runt träffen och att han varit så jävla naiv som så många kvinnor är som tror att om dom ger sex så får dom kärlek.

Nä, sanningen var nog den att han va sugen och lätt hade betalat lite för att få det skönt en stund. Köttets lusta är så stor att hjärtat slutar agera. Jag tycker inte ett jävla dugg synd om dessa män utan förhoppningsvis lär dom sig att chatta som vanligt folk.

Och mycke riktigt så är det mesta som händer på sajter något man fantiserar om i huvudet. Verkligheten är nåt helt annat.

Blogg?

Som vanligt när jag börjar med nåt nytt så skriver jag en massa som jag lyckas radera. Inte helt ovanligt mig.

Jag ska kasta på er mina tankar om dödandet av livet, internetsajters pajkastning mellan medlemmar och hur tragiskt tråkigt det kan vara att bara finnas. Glädje? ja, det kommer sånt med. Vem är jag då? inte ens för den nyfikne kan jag komma med nåt smaskigt för jag är ingen.

Mitt innersta om döden, livet, sex och kärlek ska jag trampa upp här som en väl gången stig. Sååå, just PointMe


RSS 2.0