I morgon...

är det vår bröllopsdag.

Två enkla och lugna år där allt bara har blivit så stabilt som jag önskade. Vi gifte oss, flyttade ihop och inledde en livslång karriär som kallas äktenskap den 1:a september 2007, efter 1 års kännedom om varandra.

Vår historia började med två olyckliga själar som möttes på en dejtingsajt vintern 2006. Efter några möten som var upp och nervända känslomässigt men med en själslig trygghet så stog allt så självklart. Att stötta och leda varandra är vårt gemensamma ledord.

Jag ångrar mig inte en sekund att jag sa JA!

Till dig min älskling

Två år
utan tårar
Två år
med nya vårar
Två år
och vi hela tiden nytt sår
Vi grönskar


Jag är nykär!

Jag är så kär, så kär så kär. I morgon ska jag börja samla på en gammal kärlek. SVENSKA HJÄRTAN! Serien ur svenska hjärtan som gick för 22 år sedan. Jag gravid, hormonstinn och ensam för barnet far jobbade borta hela veckorna. I ett gammalt skruttit hus med drag överallt, dålig värme och tvättmaskin i köket sjönk jag ner i den rosa soffan och följde med in i vardagen hos några familjer.

Allt som speglades i den serien är sanningen, verkligheten och den sorgliga historien om det vanliga svenska hemmet.
Fantastiska skådespelare och jag kommer att njuta varje minut, varje lördag, varje vecka i månader framöver.

Carin Mannheimer, författare och härligt underbar.

Lilla M

Vill se en film, jamen kom då! Jag fixar biljetter bara ni får tummen ur röva och bestämmer er :-)

Vilken härlig dag idag. Jag känner mig så glad och det smittar av sig för på jobbet har vi sjungit och skrattat. Kunderna blir glada och de säger spontant att vi verkar har kul på jobbet och jaaaaa, det har vi!

Jag är glad att min svägerska nu vill kämpa och jag ska stötta henne på alla sätt jag kan, vikten är inte rolig alla gånger men det går, om man vill.

Jag läste VK:s artikel om "mimmi", blir jag förvånad? inte speciellt. Jag har varit i nätvärlden och vet vilka förslag man får, erbjudanden och önskningar som män har. Det är äckligt och man känner sig smutsig, som att man inte är värd något och jag började fundera på om det stog knulla i pannan på mig eller om jag helt enkelt såg så billig ut att jag helt enkelt vägrade vara på vissa sajter. It´s a wicked world.

Längtar

Jag har hittat en massa kul Mariprylar. Jag skratta så jag tjöt!
Jag har så många julklappar klara, det känns bra.

Jag vill...
att de två kommer nästa helg
för då ska vi gå på bio.
Vi ska se Inglourios Basterds och vi ska sitt i lyxfåtöljer i 2 timmar och 32 minuter.

Jag hoppas
för jag har present
till 21 -åringen.

Hur kan min son blivit så gammal när jag själv knappt passerat 30?

Energifält

Människor är underliga, underliga på så sätt att de sätter taggarna utåt om någon kommer för nära inpå deras energifält.

Jag besökte idag arbetsförmedlingen för att verifiera mina betyg och tjänstgöringsintyg och när jag väntade på min tur så gick det samtidigt runt handläggare och frågade om vi behövde hjälp vi som stog i kön. Jag såg det hela som en snabb och bra service för att inte skapa köer men kvinnan bakom mig satte armarna i kors när mannen frågade henne om han kunde hjälpa till med något. Hon svarade skarpt - det tror jag inte. Nähä, sa mannen, vad är det du ska göra? och det visade sig att han mycket riktigt kunde hjälpa henne så hon slapp stå i kö utan kunde sätta sig och invänta sin tur hos en annan handläggare.

Varför är människor så frånstöttande och varför kan de inte vara öppna i sinnet? Blockeringar är mitt svar.

Jag är ledig idag från jobbet för att i morgon gå på ett 10 dagars pass. Jag har passat på att uträtta ärenden och skulle skicka iväg ett paket till sonen till hans födelsedag men jag blev tvärsnål när jag skulle få betala 150kr bara för frakten, då var inte själva paketkostnaden inräknad.  Jag ska lösa det på något annat vis, bussbox kanske?

Jag har läst någonstans att intresset för en blogg är som bäst om man har mycket bilder. Okeeey... tänkte jag, men... varför har man då en blogg och inte ett fotoalbum på nätet? För mig är en blogg där ordet makt får härja fritt och där jag kan uttrycka mig genom tanken och ut i fingrarna. Visst, ett foto är väl kul ibland men jag älskar att läsa så därför söker jag gärna upp bloggar med bra text. Mitt senaste fynd är Domprosten Åke Bonnier även vigselförättare inför det stora bröllopet nästa år.

Jag gillar hans ord runt kristendomen och det själsliga arbetet man har i sig själv. Jag håller inte med om allt men det är ändå ett vattenhål för min djupa själ.
Här har jag lekt lite med Photoscape


Nu är det min tur...

Efter 5 år i denna stad har jag fått min första tillsvidareanställning!

Jag kan inte säga mer än att jag är så glad i dessa tider att få den tryggheten. Hårt arbete, många timmar, många obekvämma timmar, sommararbete, och jag kan NU se fram till att nästa sommar få min första betalda semester på sommaren!

Jag ska fira med gott kvällsthe, choklad och sen mys med gubben i sängen. I morgon är jag ledig, det är lönedag och jag ska fixa present till sonen som snart fyller år, vi har bröllopsdag och kissarna vill ha lite ny sand att kissa i :-)

Det känns så fuckingjävlaskönt!

Hovleverantör

får man bara kalla sig efter vissa regler men jag vill berätta om dagen som gått. Det kom in en kvinna på jobbet som ville ha ortens produkter på visa varor och av en speciell anledning... det var till kungaparets frukost så jag gjorde det så bra jag kunde och med god omsorg.

Det är nåt jag tycker var superkul och att jag fått hjälpa en vän med lite uppladdning av videos är också kul. Framförallt att få prata med henne i telefon.. nu ringer Piri så jag ska surra lite med henne.

Puss


Hösten är här!

MEEE LIKE!

Jag älskar hösten med dess färgranna skiftningar, kalla och klara morgnar och nätternas mörker. Det är nu jag får extrem livslust och pyntar med silverek på balkongen, lyktor överallt i lägenheten och framförallt så slipper jag gömma mig för solen.

Jag gillar inte solen, jag gillar värme men inte stekande sol och håller mig mest i skuggan när det skiner som mest. Sen får jag alltid en sån bubblande känsla i magen när augusti går mot sitt slut för det var den 2 september jag födde min första son och jag minns den hösten som en av de vackraste i mitt liv. Det var nog därför jag gifte mig med min älskling den 1 september för snart 2 år sedan.

I 3 år har vi varit ett par och det känns som vi följt varandra hela livet. Inget känns tråkigt, inget känns helt galet utan det känns bara så tryggt. Så hösten är för mig en högtid på många sätt och är man lite häxa så är ju oktober intressant :-)

Nu ska jag äta, min make har gjort middag i vanlig ordning!

Älven

Det draggas för fullt i Umeåälven. Jag och kärleken cyklade iväg till Ica Maxi på Strömpilen för att handla snus och röra lite på oss. När vi kom ner på cykelbanan vid kajen så var det fullt pådrag av polis och avspärringar. Eftersom polisbåten var ute så antog vi att det handlade om någon drunkningsolycka vilket bekräftades när vi kom hem och läste lokala tidningen.

Antingen är jag totalt känsloförstörd eller så har jag något annat fel för jag kan inte ens känna att det är hemskt. För mig är döden inte längre något skrämmande utan snarare en befrielse från plågor. Min mors självmord 2004 sitter djup i mig och jag har aldrig känt sån smärta någongång, som jag gjorde då. Jag kände mig totalt utelämnad, övergiven och tryggheten slogs undan mina fötter. Än om jag och mamma inte alltid var de såtaste vänner så var hon ändå den ende vuxne jag hade i mitt liv.

Jag är också äldsta barnet i syskonskaran så jag tog självklart på mig ett ansvarstagande, vilket jag även gjort tidigare medans mamma levde eftersom hon själv var väldigt ostabil psykiskt. Hennes död var slutet på en oro för mig, oron över hur hon mådde och hur hon levde. Idag kan jag tänka tillbaka på minnen med henne som var goda och jag önskar bara att hon hade fått träffa min fina man.

19 september ska jag på en heldag med Terry Evans och då vet jag att vi ska sitta i seans. Jag hoppas få kontakt med mamma för att få svar på några frågor som jag har.Ett foto som vi fann bland mamma saker och var taget 4 månader innan hon flyttade hem.

Spelar ingen roll om du är oändligt vacker
är du inte lycklig finner du aldrig ro

Det har jag lärt mig nu.

Skvallerblaskor

är något som jag aldrig köper men på jobbet ligger dom utspridda runt lunchborden. Jag erkänner att jag kan inte låta bli att bläddra i dom och förundras över hur det kan vara kul att vara journalist på en sån tidning. Jag måste ju medge att dom är otroligt finurliga på att få ihop text till en bild som överhuvudtaget inte har med situation att göra då bilden togs. Nog för att jag inte har en aning om när bilden togs och i vilket sammanhang men på nåt sätt så läser jag det inte som att det alltid handlar om det dom försöker få fram i sitt budskap.

Jag följer Hovbloggen som är en förlängd arm av Aftonbladet när det gäller våra kungligheter. Där tror jag däremot på det som skrivs eftersom det inte får skrivas om vad och hur som helst när det gäller vår regent. Men att se Angelina Jolie i tårar för att hon är svartsjuk på en bild från en inspelningsdag får mig allt att fundera lite hur man kan vilja jobba som skribent för en skvallertidning.

Vad är det som gör att folk är så otroligt intresserade av andra människor? Varför kan jag inte låta bli att läsa smaskigheterna än fast jag inte tror mycket om det som skrivs? Ja, det svaret har jag inte än men det kommer väl.

Närmare

mitt mål detta år kommer jag. I morgon kör jag en 10 dagars period av arbete igen och mitt mål att bli skuldfri går riktigt bra. Jag har iof inte så mycket skulder, det handlar om drygt 20 papp men sen är jag befriad.

Att inte äga något har jag känt är det bland det bästa för mig, med mindre prylar blir även kraven mindre. Möjligtvis att jag skulle kunna tänka mig att ta ett bostadslån om jag hittar en lägenhet som jag verkligen vill ha men annars hoppar jag gärna över lån.

Annat var det när man var ung. Då var det en enkel lösning att gå på banken för att köpa det man ville ha men det har jag ju insett att en bil eller någon annan materiel vara mister sitt värde på nolltid. Ett hus har jag ägt en gång men det var bara kostnader. Tur jag överlät det på mitt ex, jag lämnade och gick, tack och adjö :-) behåll rubbet och jag nollade bodelningen. Jag tog min heder och min kropp med mig. Själen fann jag påvägen mot mig själv.

Nu blev jag djup IGEN ur ingenting. Tar nu min lyckliga själ och mitt hjärta till sängen.. det är ju Sopranos onsdag.

Tjing!

Kul test

En kul test jag fann på nätet och som talar om hur snabbt man skriver på tangentbordet. Mitt resultat är väl inte världsbäst men det är bra. 46 words

Speedtest


Kungabröllop nr.2

Ojojoj... det blir ett tufft år för mig!

2 bröllop och  två olika hattar måste jag införskaffa :-)
Men visst är det härligt med kärlek, pompa och ståt. Jag önskar Madde och Jonas all lycka!

Min man blev kallad Stekare av två tonårsflickor idag, vad är det? Förhoppningsvis är det ett nytt ord för Hunk som jag gillar att använda för snygg är han!

Hahaha, jag googlade på Stekare och fann följande..

Stekare: "Stekare är stockholmsslang för en oftast solbränd kille med god ekonomi, gott kontaktnät och ett bländvitt leende. En stekare ska ha pondus och vara väl ansedd av sina medmänniskor. Han skulle kunna ses likaväl i näringslivets topp som i en rosa skjorta i baren på Laroy (inneklubb i Stockholm). Kanske är han på Pepe's Bodega (namnkunnig krog) i Båstad eller i Spanien på sommaren. Stekare finns i alla åldersgrupper" (Information från susning.nu).

Ja, jag säger då det... med ett stort asgarv.

HALO

Jag är just nu helt såld på denna låt. Jag hörde den av en händelse och kände bara att denna gillar jag, måste se texten och den sa så mycket om det jag själv tror på.
Att se, att förstå
livets vackra varelser

Sus

Telefonen ringer, i luren är min längsta vänskap och väninna. Hon har gått vid min sida genom helvete och högljudda skratt. Från 13 års ålder har vi följt varandra. Trots olika livsstilar, boende långt ifrån varandra, men alltid tillbaka till kärnan. Hon är min bästa vän och jag älskar henne.

Susanne


Det var en mening

med att jag skulle på Nolia idag. Jag har bokat en heldag i Ö-vik med Terry Evans. En dag fylld med nycklar som erbjuder mig valmöjligheter att lämna beteendemönster bakom mig som inte längre tjänar mina personliga mål.

En dag som jag vet att jag har gått och väntat på och så låg den bara där... lappen på golvet och jag stannade upp, tog upp lappen, läste och fann montern där jag kunde få mer information.

Bergmeditation ska jag lära mig!

Kanske jag med den kunskapen kan styra min kundalinienergi på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare.

Efter att jag bokat in både mig och älsklingen denna dag så var det som att luften gick ur mig. Jag kände mig så otroligt lugn och balanserad och en nyckel hade öppnats till frid så det var bara att stänga börsen och ge sig iväg hem för jag var helt nöjd på alla plan.
Jag har inte bränt tusenlapparna idag utan jag ser det som en investering i mig själv!


Webwill

Det här är intressant... om hur jag som person kan påverka mitt deltagande på nätet efter min död. Som med det mesta brukar sånt kosta pengar, det är ju en tjänst man köper så visst börjar jag fundera runt hela konceptet hur jag kan lösa det på ett enklare sätt. Enligt presentationen av tjänsten Webwill är det trots allt ett bra upplägg.

Hur vill du synas efter din död?

RSS 2.0