Tänk...

OM...

Jag hade fokuserat mer på att se än att må så dåligt för några år sedan. Då hade denna sajten jag fann i morse gjort underverk för mina framtida upplevelser. Testa dig själv, testa din relation eller gör egna värderingar.

http://www.psykologitest.se/

Sjukdomar

Först var det fåglar, nu är det svin.

Lite som bland människor, fåglar kvittrar eller skator som uttalar sig om andra. Sen ser vi svinen som legat på sina fjäskigheter men utvecklat sjukdom.

Jag gick en livsmedelshanteringskurs förra veckan och där fick jag se både ett och annat när det gäller bakteriehärder. Så gott folk, tvätta händerna ofta och skilj på om du står bakom eller framför datorn men betänk ändå att allt du säger talar om vem du är.

Jag gör som kanibalen, känner blodtörsten varje dag efter att leva i harmoni med mig själv.

Vill ha

Det är i många bloggar jag ser de orden... Vill ha!

Jag får en konstig smak i munnen av såna ord, svårt att förklara men känslan är otacksam och att man bara vill ha mer och mer. Speciellt i en blogg läste jag vidare och fick mer kött på benet då kvinnan skriver om att livet är muffins, rulltårta och andra godsaker. Är det det som är livet? Vad lever hon på för planet?

För mig är livet följande... Jag njuter var gång jag spolar vatten i kranen och ser hela systemet med reningsverk, vatten i våran älv och hur det kommer friskt, klart och rent vatten ur vår kran. För mig är livet att öppna dörren till vår lägenhet och känna att jag har ett tryggt hem med värme i elementen och en säng att sova i. För mig är livet att somna med min hand på min mans axel och känna den energi som är kärlek mellan två själar och jag somnar in lugnt utan några plågor. Jag är så tacksam för att jag finns, att jag kan äta, att jag kan le och säga... Jag älskar dig.

Måste vara livet som har format mig :-)

Nanny

Ett program jag sällan ser men idag efter min promenad och middagshandling så slängde jag ner mig i soffan slog på tv och en repris på nanny visades. En familj i en vacker villa med pool och tjusig inredning. En familj med 4 döttrar varav den ena funktionshindrad. Pappans kontakt är dålig med flickorna och olika metoder utprövades. Pappan och tonårsflickan var i krig men efter att pappan sett videon som dottern spelat in om hur mycket hon saknade pappan förstog han och bad om förlåtelse. Bägge kramades dom och de magiska orden, jag älskar dig sades mellan far och dotter.

Mina tårar kom direkt. En far.

Jag har ingen pappa, jo, en biologisk finns alltid men ingen som jag träffat eller vet vem han är. Min mor tog hans namn med sig i graven. Det har varit smärtsamt många gånger att inte ha en far som jag kunde lära mig av hur män fungerar. En far som kunde visa mig hur en kontakt med en man ska vara och det har präglat hela mitt liv i kontakten med män. Ett har jag lärt mig och det är att en bra kontakt med en man är inte i relation sexuellt. En man ska vara ens bäste vän, beskyddare och behandla mig med respekt och ömhet. Jag har den mannen idag men det tog mig 40 år att finna honom.

Inte ens mina söner har respekterat mig alla gånger och det har jag alltid sagt beror på min egen brist på att sätta diciplin och gränser. Mitt mål har dock alltid varit att de ska respektera kvinnan och jag jobbade tidigt med dom att NEJ är ett nej på alla plan. Varken manipulering eller smör som jag kallar det ska få dom att få sin vilja igenom om det är en självständig kvinna de vill ha. Nu har mina söner flickvänner som är ganska dominanta men på ett acceptabelt plan. De får också en enorm kärlek.

Relationer är livets största gåta, det innebär acceptera och förlåta.

Efter tio

Jag är inte längre katolik men jag har fortfarande kvar samma man, samma stränghet och samma humör.
Den fd. nunnans förklaring på sin fysiska man och likheten med Gud.
Hennes ifrågasättande av kyrkan och dess regler kom under tiden hon var i kloster. Boken heter
Inte längre nunna av författaren Helene Hägglund. En berättelse om hur en ledare i form av abbedissa styr och manipulerar systrarna. Idag är hon gift och har 2 barn och helt lämnat kyrkan men inte sin tro.

Malin Berghagen berättar om sitt liv som kändisbarn, att ha varit sjuk i Bulimi och medberoende i ett förhållande. Hon berättar om hur hon försökte rädda sin man i hans beroende, hur hon skulle hjälpa honom men hon la istället locket på och som troende vara snäll och god. En våldsam handling mot sig själv för man kan inte rädda andra, bara sig själv. I ett helt år ifrågasatte hon sig själv, inte någon annan och på så sätt komma fram till det som var bäst för henne själv och familjen.

Allt det där har jag gått igenom. Ifrågasättande, tro, missbruk och utplåning av sig själv för att man vill hjälpa.
Men idag inte längre sökare utan finnare.

7- det heliga talet

Från www.e24.se

John Gottmans viktigaste punkter för att få kärleken att hålla handlar mycket om att lära känna sin partner och att dela varandras toppar och dalar i livet.
 

1. Lär känna varandra och lär er allt om vad ni gillar och ogillar, och era önskningar och drömmar.


2. Fokusera på det som är positivt och allt fint ni har upplevt tillsammans.


3. Prata mycket med varandra - tala om hur dagen har varit, hur du tänker och vad du varit med om. Bränslet för riktig kärlek är inte lyxupplevelser eller romantiska resor utan helt enkelt hur vardagen ser ut.


4. Dela makten. Inspirera varandra och försök att hålla förhållandet så jämlikt som möjligt.


5. Arbeta med era problem genom att kommunicera med varandra. Försök att kompromissa så mycket ni kan. Enligt Gottman är det frun som tar upp problem 80 procent av gångerna medan mannen försöker undvika att diskutera dem.


6. Om ni kör fast när det gäller någon konflikt - försök att hitta var skon klämmer genom att försöka förstå din make/makas känslor.


7. Hitta eller skapa något gemensamt, som att dela något intresse, traditioner, synen på livet och värderingar.

Det ser lovande ut :-) 7 års krisen är ju en klassiker men om man satsar på en punkt per år att jobba extra hårt med så fixar man den krisen med bravur, tror jag iaf. Mitt förhållande är inne på sitt fjärde år så jag ska försöka dela med mig av makten .-) Just nu är jag påväg till jobbet och min älskling ska skura alla köksluckor och väggarna idag. Det är väl maktfördelning?


Manshatare

Ni kanske tror att jag är manshatare? Jag har läst gamla inlägg jag har och visst, jag skräder inte min ord när det gäller män som skadar eller på annat sätt missbrukar kvinnan och jag hittar alltid inlägg om män som är just av den kategorin som jag ogillar starkt. Jag läste en artikel i http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4923281.ab
om en sådan man. Han är (förhoppningsvis var) telefonförsäljare för Tele2 och ringde upp en kvinna som i samtalet ifrågasatte varför två tjejer bor ihop när han intervjuade henne. Kvinnan hade ingen lust att prata om sin privata situation med en telefonsäljare och då säger säljaren att han tycker det är ett HOT att två kvinnor bor ihop.

Vad är det jag har sagt hela tiden? Mannen ser kvinnan som ett hot och vill med alla medel sänka henne för att vinna kraft. Kvinnan är en intuativ varelse och kan se igenom mannen så länge han inte sänker henne med psykiskt nedbrytande ord eller knytnävar. Hans muskelstyrka försöker styra och hjärnan styr honom mer än hjärtat. Den emotionella biten är tillfälligt ur funktion. Nu gäller detta inte alla män men tyvärr har jag träffat på många såna i mitt liv.

Jag är en stark kvinna både fysiskt och psykiskt men har inte alltid förstått det själv och använt det fel tills jag insåg att med ord och resonemang kommer man otroligt långt men där orden tog slut för mannen kom knytnäven och våldet, övertaget och nedtryckandet istället. Så har det varit för mig sen jag var liten. Detta mönster lyckades jag bryta och har nu istället ett förhållande som handlar om mat och sex.

Mat och Sex....
Vilken ljuvlig kombination. Många kvinnor vill ha en man som försörjer dom och som hjälper till i hemmet, för mig handlar det om de två överlevande funktionerna. Mat och Sex. Jag har en man som lagar min mat och ger mig sex precis när jag vill. Han triggar mina erogena zoner med att ha maten färdig när jag kommer hem från jobbet. Mat som består av det som jag är. Härliga grönsaker, rena fräscha råvaror och han lagar den med kärlek, till MIG. Varje morgon står det frukost färdigt i kylskåpet och än idag, 3 år efter vår första frukost så ligger det ett kärleksbrev på bänken där han ger mig energi för en ny underbar dag. Inte så konstigt att han får sex med glädje av mig. Han GER.

Jag jobbar med mat, gourmetmat. Pecorino, Hälleflundra, Serrano och mycket mycket mer. Det är ett fantastiskt roligt jobb och där jag kan leva ut min positiva sida där jag känner att jag ger. Jag går med glädje till jobbet varje dag och nu är jag snart pågång :-)


Fanny Hill

En ung och oskuldsfull liten hora som får männen att falla som käglor. Tänk vad kvinnans lilla skatt kan få rövare att betala  vad som helst för att erövra den....

Vad skiljer dagens horor mot hororna på 1800-talet?

Sekelskiftets horor hade ingen som helst bestämmande rätt och kunde inte jobba. Deras liv låg i mannens hand, tog han inte hand om henne via giftermål så var hon dömd till gatan, alternativt att alltid stanna i barndomshemmet och ta hand om sina föräldrar. Till saken hör att Fanny Hill skildrar en ung flicka där bägge föräldrarna dör i smittkoppor.

Dåtidens horor levde i fashionabla hus, vackra kläder, smycken, champagne och en strid ström av män som ville köpa lite kärlek. Dom var glädjeflickor och påminner lite om Stureplan. Glitter och glamour men under ytan är det enbart stor sorg och ingen kontroll på min själ det handlar om. Fanny hade tur och blev uppköpt av en man som såg till att hon fick tak över huvudet, mat för dagen och hon skulle vara hans nattliga sällskap 3 ggr i veckan. Han var rik och hon blev hans älskarinna. Fanny Hill är en småfräck, erotisk serie i två delar och går att se på www.svtplay.se För den som gillar mjukporr och vill trigga sinnet lite rekomenderar jag den varmt.

Dagens horor då?
Här handlar det inte om överlevnad, här handlar det om att på snabbaste sätt ta död på sig själv. Både kroppsligt och själsligt. Att pumpa in knark i ådrorna eller sälja sig för att kunna gå på Prada och köpa ett par skor..... det är äckligt hur Kvinnan kan sjunka så lågt. Att skylla på tuff barndom eller annat tragiskt ser inte jag som någon ursäkt. Man väljer SJÄLV hur man vill leva sitt liv och vill man sälja sin söta lilla pussy för ett par skor så kan man ju alltid hoppas att hon samtidigt sparkar honom hårt i röven. Han är ju dock Rövare...


Dumpad

Jag läste en artikel på www.aftonbladet.se om en sajt där den som blivit dumpad kan älta i tid och otid tills smärtan har gått över. Jag önskar den hade funnits för 5 år sedan då jag blev dumpad. Dock blev jag dumpad av en man jag bara träffat en gång vilket man kan tycka inte är så farligt. Det farliga med honom var att jag blev besatt. Besatt av ett utseende, hans bekräftelse och tappade all min kraft för alla mina tankar gick till honom. Det tog mig 2 år att bli fri värsta smärtan, en smärta som konstigt nog inte gjorde mig ledsen för den uteblivna kärleken utan smärtan av att han inte ville ha mig. Var jag så dålig människa?

Vi träffades en tidig morgon den 1:a oktober 2004 och gick en promenad, det var vid halv 7 tiden och solen var just påväg upp. Vi pratade om allt och påväg hem såg vi regnbågen som glittrade på himlen och jag var helt såld på honom.

Vi hade pratat på www.vildawebben.se och sen även på MSN. Vid två tillfällen hade jag träffat honom ute på krogen då vi mest bara sagt hej och jag borde insett redan då att intresset var lågt från hans sida eftersom hans vänner väntade på honom och han kunde inte prata mer med mig,  som han då sa. Hursom... jag fick tillfälle att gå denna promenad med honom i mer än en timme och när vi skildes åt kramade han mig utan att jag var beredd. Det kändes som att jorden stannade. Jag hörde inte längre trafiken, jag såg ingenting, jag kände bara denna tunga, varma kropp som sög energi ur min kropp. När jag körde hem igen var det som att allt var dött. Jag kunde inte tänka, inte fokusera och efter det var sig inget längre likt. Jag blev inåtvänd och började skriva i en fanatisk form, ord till honom, ord till mig själv och sen började en resa i mitt inre.

Han i sin tur "försvann" han fanns på msn men vägrade prata med mig. Jag såg honom så han fanns men han var onåbar. Jag grät och vägrade släppa tanken på att han ville ha mig vilket ledde till att jag gick ner mig i skit och jag blev en stalker via sms och mail.  Jag mår bara dåligt när jag tänker på det så allt får stanna här :-)

Idag är min man kollega med den där mannen *skrattretande* Tur är väl att jag berättade allt för min man så han kan historien vilket ledde till att en dag på lunchen så hamnade dom vid samma bord och promenadmannen frågade hur det var med frugan (mig) Min kärlek svarade att det är bra, men hon har lite ångest för det som hände, åsså log han. Promenadmannen fäktade bort det hela och sa att vi var nog bägge i kris och sökande.

Det var promenadmannens syn på det hela, för mig var det 2 års elände för att jag själv spräckte drömmen om "drömmannen" så min egen uppbyggda illusion sprack och det är då tufft att inse att nu får jag vända blad och göra något annat vilket jag gjorde. Jag började ägna mig åt mig själv. Målade, läste och försökte gå vidare. men jag vet att jag kommer att träffa honom igen och jag ber till Gudarna att knutnäveslaget i magen inte ska komma, min inre ångest för det som hände.

Välj www.dumpade.se när du förstår att det är över, jag lovar, du behöver älta :-)

Grillad fläskkotlett

Därför sändes inte avsnittet med Peter Harryson. Elaka och återkommande kommentarer om hans kropp gjorde sig inte tillräckligt bra för sändning. E-type hoppade av och flertalet följde efter. Grillad är ett program som endast de med självironi pallar med att delta i. Harryson hade fixat det.

Kan det vara så att de som hoppar av är rädda att hemligheter som de själva inte vill se ska blottas i programmet?

Gudrun, hon om någon borde vara skraj men icke. Hon log och tog "bag in a box" under kjolen med ro. Gudrun är klämkäck, hon mailar med min man efter att hon läst hans blogg om sina år i legionen och de har ju något gemensamt att spinna vidare på... avståndstagandet av vin. Självklart så värvar hon röster till att vi ska skicka henne till Bryssel, bättre det än att skicka henne till Champagne.

Påtal om Harryson och elaka kommentarer så såg jag You got Talent, den brittiska versionen och där uppträde Susan Boyle. Innan hon gick in på scen så var hon utskrattad. Hennes kropp, onoppade ögonbryn och gråa hår fick publiken att dömma innan hon tagit första tonen. Men så är det när människan har fördomar och förutfattade meningar om andra. Susan tog ton och vilken sång! Tråkigt är bara att de som skrattade inte tar till sig sin egen enfald utan fortsätter bara le. De borde skämmas.

Se hennes klipp här: http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Varför söker man till Robinson?

Den frågan har jag ställt mig själv många gånger eftersom jag inte skulle göra det. Vad är det man försöker uppnå?
Handlar det om någon spänning i livet eller är man mediakåt? Det kan väl ändå inte vara jakten på vinsten som är den bidragande orsaken? Jag personligen tror att det handlar om en tristess i livet, man vill finna andra sidor av sig själv som man vet ligger och ruvar och vill få utlopp för nytt tänkande.

Konstatera kan man dock göra att det väntar en viss uppmärksamhet för vinnaren och man tar sig in i kändisvärlden, varför man nu vill vara i det träsket. Efter att ha sett Mika´s och Erik´s kroppar efter bara 14 dagar så borde det vara förbjudet att ens få deltaga i såpan eller så tycker produktionen att det är helt okey att låta anorektiker delta. I det nya träsket, Stureplan kan man sen fortsätta med sitt anorektiska beteende men då med glassiga märkeskläder och fejkade leenden och lite botox.

Jag kan förstå att det inte är så kul att ha en muff som ser ut som en fjärilskotlett men svamp är vanligt även vid graviditet så den känslan kan jag förstå. Äggstocksinflammation är inte att leka med så vettigt av Josephine att dra hem och istället satsa på att bli moder, ett bra val. Förhoppningsvis så lägger deltagarna fokus på varför det är så bra hemma istället för att gnälla på produktionsupplägget för oavsett om de fått bestående men så har de valt det helt och hållet på egen hand med att skriva under sin medverkan och då kan man inte i efterhand komma med gnäll och klagomål.

Alla gör vi våra val i livet och får därmed ta konsekvensen av det som sker.
Tig och acceptera.


Älskar

Jag bara älskar
Jag älskar mina söner
Jag älskar min man
Jag älskar flickvännerna som älskar mina söner

Jag älskar livet...

Jag älskar människorna

Just nu går jag på den gröna tråden


Svart, det därimellan och vitt.

Fredag den 13:e, för många en dag med blandad förtjusning.
Långfredag, för den kristne en sorgens dag och för den okristne en extra ledig dag från jobbet.
För harmoniserade människor är det bägge delarna.

Fredag är en dag då man sitter och drömmer om att det nalkas en lång härlig helg för de jobbiga.
För de fria är det en underbar dag som alla andra, ännu en dag man fått uppleva och en dag som faktiskt aldrig kommer igen. Sårbart om man börjar analysera och förmodligen är det just därför "fånga dagen" är ett budskap om hur skört livet trots allt är. Fånga dagen är inte att springa så fort man kan och hinna med allt man ska utan snarare att man ska stanna upp och se det lilla som ändå är så mycket. En tillfredställelse i livet.

Har du tänkt på hur lätt det är att skratta med lögnen?
Hur sanningen kan få oss att bli så ledsna?

Sanningen är smärtsam medans lögnen får oss att gå på i samma fotspår?
Harmoni är blandningen mellan att se dessa ting och göra något åt det.

Häxornas dag

Idag är det en sån där dag som många längtar till, en långledig helg med familjen, vännerna eller på egen hand. Tärnafjällen överöses med skidåkare och sportstugorna värms upp sakta men säkert. Idag är det en dag då människan handlar för tusentals kronor där jag jobbar. Mat... döda djur och fiskar som är delikatesser i diskarna vilket får den enklaste vegis att vända magen ut och in. Å andra sidan så vore vegisen ganska så död om inte transporterna fanns med sitt eget globala förstörelsesystem. Hur man än vänder och vrider på det så har man ändan bak och jag har fanimej gett upp! Jag lever här och nu, försöker så gott jag kan och följer mitt samvete även i klimatpåverkan och jag äter kött.

Jag är deltidsarbetslös och är evigt tacksam att jag har de få timmar som jag kan få efter att jag har följt www.fattigbloggen.se nu under ett par veckor. Tjejen som lever på socialbidrag som undersökande journalistik och har fått igång drevet i Sverige. Jag tycker det är bra för jag är så innerligt irriterad, oroad och känner uppgivenhet efter att jag läser alla unga mödrars och unga kvinnors bloggar här på nätet som enbart handlar om kläder, smink och tävlingar. Charlotte Perelli har verkligen visat upp ett lågvattenmärke, hon är ändock "vuxen".

Nä, tacka vet jag häxor som Cecilia Bergroth. Nu blev det genast en tolkningsfråga igen, för den ynklige mannen är självklart en häxa något som ska brännas på bål för hennes ockulta beteende och hans egen rädsla inför henne. För den riktige mannen är hon styrka och kraft.

Nu önskar jag trevlig resa och jag ska gå iväg och skära lite "dökötte"

Godmorgon!

Mottrögare

Nu när jag är inne i att läsa om Salander så ser man konsten att skriva en bok och man blir döpt till författare. Varför man får en titel som är till för dom som fattar redan är ganska knepigt, vi läser ju för att lära oss mera vilket för mig då betyder att egentligen borde man istället få titeln mottrögare.

Om man då alltid läser samma slags böcker, är man då j-vligt trög eftersom man inte fattar sammanhanget direkt?

Jag är som alltid inne på att man ska läsa sin egen bok, den man inte kan varken början eller slutet på, allt går i cirklar och för att bryta en ond cirkel måste man våga, släppa sin rädsla och se, vad är det som har skapat denna cirkel av obehag. Att gå tillbaka in i sig själv och söka efter den varböld som ligger och värker.

Nåväl....

VÄLKOMMEN TILL SVERIGE Annika Östberg!
Förmodligen har du lärt dig en jävligt bra läxa och möjligt att du hittade hem i dig själv under alla dessa år i fängelse.

Män som hatar kvinnor

Förundersökningen som jag läst hos www.beckroth.se beskriver en händelse med handbojor, dildo, ung kvinna och en totalt galen man. Extremt våld och total frånvaro av empati. Kan det vara så att olusten och avskyn inför denna kvinna grundar sig i att hon har makten över mannens intellekt eftersom han någonstans ändock måste förstå att när han betalar henne pengar för att få som han vill så har hon vunnit över hans egen självkontroll.

Den kontroll han visar med att aggressivt pressa en dildo i hennes anus på nåt sätt ger honom en tro att han har makten, fast det egentligen är tvärtom, hon har ju visat honom att hon står emot smärtan eftersom hon går med på att göra något för hans pengar. Pengar han måste betala för att få det hans djuriska beteende river i honom och vill få ut sin olusta. Odjuret.

Lisbeth Salander.
Händelseförloppet i boken "Män som hatar kvinnor" där Salander blir fastkedjad och brutalt tagen i anus av Bjurman och en dildo, får mig att fundera vidare på om mannen i kopplerihärvan läst boken och fått nya ideér om hur han på bästa sätt ska försöka ta makten tillbaka genom att utsätta en ung flicka för detta våld.

Mannen har i alla tider haft makt, i sammhällets toppskickt, där regerar kvinnor mer än för bara 20 år sedan. Männen har alltid haft tunga poster på  företagen, nu sitter många kompetenta kvinnor på dessa poster. Mannen har fortfarande högre lön för samma arbete men det hoppas jag snart att kvinnorna i maktens korridorer ser till blir förändrat så vad har då mannen kvar att styra med?

Jo, det enda vapen som han kan skjuta med, bara han betalar en liten slant för sin tappade mansdominans av att kvinnan styr hans hjärna och han kan inte kontrollera den. Svaga män som hatar kvinnor, för att kvinnan är stark.

Only Good Can Judge Me

Jag fick en snäll liten kommentar igår där min felstavning var i fokus. Eller var det inte felstavning? Allt är en tolkningsfråga och som jag alltid brukar säga är att.... den som dömer försöker sätta sig över andra människor. God eller Good... Gud eller God, - ja, för mig är Gud god och det innebär att bara den som är god kan dömma mig.

Så någon rannsakan från Gud, käre "musichandyman" är jag inte speciellt orolig för, snarare är det så att rannsakan är något man gör inom sig och har man Gud inom sig själv så brukar det lösa sig. Att använda Gud som någon skrämselpropaganda har aldrig funkat på mig för han är inget att vara rädd för.

Salander och Beckroth

är två kvinnor som jag just nu lägger mitt fokus på.

Beckroth är en yrkesmässigt hårdkokt kvinna som inte tvekar en sekund på det hon gör, men hon gör det inte heller utan att veta att hon gör det med finess och stil. Hon tvingar fram lögnen!
Min man berättade igår om hennes berättelse om Fadde, hur han gått ut i sin blogg och berättat att han vunnit pengar på triss vilket inte var sant. Det gick så långt att Beckroth ringde upp Svenska Spel för att undersöka saken och visst var det en lögn.

Beckroth håller koll på det mesta, hon är värre än Kalle på Spången som rör sig i dom Vilda skogarna. Han är undersökande på sitt sätt men i Beckroth´s fall är undersökande journalistik.. vad är skillnaden? Hursom så ska jag vänta in www.beckroth.se för kl 15 idag släpper hon delar ur förundersökningen i kopplerihärvan vilket jag finner mycket intressant att läsa.

Så till Salander.
Henne har jag dejt med hela dagen, jag börjar inte jobba förän kl 16 så här sitter jag nu med min caffelatte och ska ta mig an världen.

Godmorgon!

Personligt krig

Jag hittade en ganska ointressant länk idag men ändå intressant eftersom den mannen som misshandlade mig för några år sedan finns publicerad med namn och bild. Jag talar ofta om att man ska förlåta, och det har jag gjort. Däremot glömmer jag aldrig och att i omvänd ordning denna gång, dvs. det är jag som bevakar och inte tvärtom har att göra med att det är min hämnd.

I denna kommuntidning så publiceras på sidan 3 en artikel om extra stöd till kvinnor som utsats för hot och våld i kommunen och på sidan 6 dyker namnet och bild på en misshandlare upp.
Så jag hoppas innerligt att de kvinnor som befinner sig på dejtingsajter eller speeddating via sms tar sig en tankeställare, googlar och tar reda på så mycket de kan om den de eventuellt tänker träffa eller dela telefonnummer med.

Nu börjar jag närma mig att lägga locket på efter många års arbete av min egen dumdristighet och tron på en viss man.

http://www.gnosjo.se/download/18.65be917b11aecd0f9be80001649853/Tr%C3%A5ddragaren+2008+-+nr+4.pdf.

Kopplerihärvan

Är GIGANTISK!

Jag följer den via bloggar och för er som är intresserade av insidesnytt hittar det här...
http://www.beckroth.se/

Intresserad av Leksands spelare i hockey...
http://www.blackwater.se/

En mycket ingående blogg om kopplerihärvan
www.tortyrkammaren.blogspot.comPopinson 2004

Överlevnad.

Det är vad allt handlar om. Viljan att leva. Att ha hopp och en tro på något bättre än där man befinner sig. Man går ibland in i olika öden med öppna ögon men med stängd magkänsla och det resulterar i att man hamnar helt snett. Sen kommer förnekelsen, förnekar man har det inte hänt men någonstans ligger det och pyr.

Det är det jag kallar lik i garderoben. I kvällens film vi var och såg på bio Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson kom kommentaren att alla bär på hemligheter. I mitt fall är det inte så. Jag har öppet pratat om alla mina dåvarande hemligheter och när jag insåg att en hemlighet inte alltid är en smaskig nyhet för någon annan utan en ren självbevarelsedrift, en hemlighet för själen, en hemlighet som gör att hjärtat går i bitar om man visar att man gjort något som man rusat in i utan att följa sin magkänsla, det är smärtan. Inte att någon får reda på den utan att man själv måste se sin hemlighet.

Det är då vrålet kommer, bröstet som slits itu och ut strömmar en cirkel av ond energi som på alla sätt måste få komma ut och sprider sig som eld till var och en som möter den. En skärseld. Allt stannar upp, man börjar gå i cirklar, man snurrar och vrider, vänder och annalyserar. Ord i gåtor. Gåtan kan man bara lösa själv, för den finns där inne, i den hemligheten som du bär.

Energi

Nu har jag det bevisat, jag får energi av att ge.

Vad jag menar är att jag nu äntligen förstått vad det är som ger mig energi, dvs jobb. Jag är aldrig så pigg som när jag har fått jobba ett pass och dagen efter drillar jag  som en lärka. Uppe med tuppen och jag känner mig glad och tillfredställd över att ha fått hjälpa människor med det dom vill ha.

De dagar jag ligger på soffan och suckar, ja, då skulle jag kunna sova hela tiden, 24 timmar om dygnet. Hursom, idag är det lördag och vi ska gå på bio. Män som hatar kvinnor, har jag hört är bra så den blir det. Min älskling till man hjälper till så gott han kan med målet att vara skuldfri innan årets slut så han såg till att vinna en säljtävling på sitt jobb och inkasserade där biobiljetter åt oss :-) Billigt och bra!

Tomatsoppa

En arbetslös dag som denna tänkte jag att jag skulle göra hemlagad och god tomatsoppa. Jag knappa in mig på www.tasteline.se och letade upp receptet som innehöll smaskigheter som grädde, massor av kryddor och krossade tomater. Till det tänkte jag ha oststänger och då med Västerbottensost.

Lite stressigt blev det.. jag hade ju bokat en tid på AF till kl.14 och jag är ju inte den snabbaste när jag väl dragit igång sofflunken :-) men jag var på AF i tid och klockan gick, den blev kvart över 2, halv 3 och jag anade att jag slarvat när jag skrev tiden i min almanacka så jag gick till receptionen och kollade. Mycket riktigt, jag var en timme för tidig, min tid var inte förän kl 15 men bättre för tidigt än försent. Sååå, jag traskade vidare till www.hemkop.se och irriterat såg jag veckans annonsvara!

Kelda´s tomatsoppa på extrapris, 14.90 för 5 dl. Hela min kokkonst raserades! För du ska inte inbilla mig att jag står och lagar mat där bara grädden till ingredienserna kostar 10.90. Nä... jag köpte en färdig soppa! Jag insåg att min ekonomiska tänkande vs. mer tid i soffan och blogg var väl investerat *ler*

Tillbaka på AF så fick jag samma handläggare som förra gången, tydligen är hon min nu... *skrattar*
Jag smetar på ett leende och är så positiv, pratar väder och vind, om alla måsten man har om man firar semester hemma?! Hennes uttalande och jag kunde inte annat är förfäras av hennes oförmåga att faktiskt se... det finns människor som inte kan åka en j-vla meter på sin semester utan får verkligen göra det bästa av 4 veckor hemma.. i stan.. på vår gata...
Nåväl... jag ska inte ha kontakt med dom igen förän i maj och tills dess vet jag att jag jobbar full tid.

Semestern bokad

Idag har jag bokat flygresan till Skåne. Ett erbjudande från Malmö aviason om "åk för 2 betala för 1" nappade jag på och använde upp mina bonuspoäng som egentligen förföll igår men de gjorde ett undantag :-) Tur för mig!

Den 21 juli ska jag få åka till landet som håller mig vid liv de mörka vintermånaderna, jag kan redan känna doften av tång. Tänk att en vecka kan få mig så på bra humör, vetskapen av att vi nu ska åka och datum är bokat gör mig så glad att jag skuttar fram och ska t.o.m städa lite idag. Jag börjar känna vittring av positiva steg efter några jobbiga år för min man. Min största rensning och livskrishantering skedde mellan 1998-2005 så jag kan nu se att han är påväg ur sin livskris. Alltid lättare att förstå andra när man själv gått igenom elände.

Nån som vill låna en lägenhet och semestra i Umeå en vecka i Juli inklusive passa 3 katter?

Jobb & Fritid

Min förra arbetsgivare har mejlat idag och undrar om jag vill jobba några månader extra. Jag har redan lovat en vecka på semestern men kunde inte ta de två som han ville ha in mig på eftersom min nuvarande arbetsgivare hade dragit semesterperioden precis vid v. 28.

Ja, vad gör jag nu då? Jag har timmar på mitt nuvarande jobb, är lovad mer tid i maj och en eventuell egen tjänst i Juli om jag trivs, och dom trivs med mig. Jag måste ta ett snack med Maria idag och höra från när jag får mer timmar så jag eventuellt kan  jobba på två ställen under våren och slipper stämpla upp min a-kassa.

Förut jagades man av män, nu arbetsgivare :-) Det är fräckt!

Min sista dag på chattsajten igår, känns skönt! När man varit där några år så känner man av vibbar och det är verkligen ingen skön atmosfär just där. Kan bero på mig, kan bero på att jag har tröttnat, kan bero på att människan är genuint elak och har en mentalitet som säger... mår jag dåligt, ska alla andra oxå må dåligt.

Jag har obehagliga känslor av en tant där och för att inte attackera henne med otrevliga ord har jag gjort en youtube istället. Med orden hon skickat , bilder på henne och mina tankar om hennes beteende och det känns genast mycket bättre. Jag har vänt tillbaka den otrevliga energi hon har försökt sända över på mig i de hotfulla mail hon har skickat..

Är det de som kallas woodo? *ler*

RSS 2.0