Årskrönika

   Min egen årscykel börjar gå mot sitt slut. Jag gör varje år en läxa och tittar tillbaka på tidigare år för att se mönster, lära mig av mina misstag och få en indikation om vad jag ska tänka på för att bryta negativa cirklar.

Årsläxor är karmabetonade, dvs det man gör mot andra och sig själv får man uppleva i en balans, det kommer tillbaka.. Årsläxor kommer tillbaka i 9 års perioder och 2009 års händelser tar mig tillbaka till 2000, och som mitt liv såg ut då.

2000 var ett år av tunga uppgifter. Jag hade varit sjuk en längre period i utmattningssyndrom som då hette utbränd, sprungit in i väggen osv. Jobbet med mycket ansvar och ett funktionshindrat barn gjorde livet extra betungande. En bror som flyttade till mig och blev mitt ansvar när ingen annan kunde eller ville. Ett äktenskap som jag insåg inte gick att rädda och mina tankar hur jag skulle avsluta det hela tog form. Flera tunga poster i mitt liv.

Det jag gjorde då, speglar sig tillbaka under 2009 som har gett mig nytt fast arbete, i ett konkurerande företag och en ny insikt i ett nytt äktenskap som bara blir bättre och bättre ju mer tiden går och en son som fungerar mycket bra i vårt kravfyllda samhälle. En trygghet och stabilitet i både psyke och fysik.

Acceptansen och förståelsen, styrkan och kraften att genomföra förändringarna och ändå se det positiva är min belöningen som jag nu fått 9 år senare.

Nu står jag inför året 2010 och ska ta mig en titt på 2001. Jag minns 2001 mycket väl, för väl... det var då jag tog många felaktiga beslut och rakt in i elden. Jag lärde mig under det året att man ska vara rädd om sig själv, och andra. Jag lärde mig att en stor vinst i pengar gör dig inte lycklig, det skapade bara mer tankar.

Jag lärde mig att ensamhet är att lära sig älska sig själv.
Jag lärde mig att allt jag säger kan bli verklighet, så se upp med vad du önskar, för det drabbar dig själv i första hand.

Mitt 2010 kommer att innebära stora beslut med ordning och reda. Mycket kommer att handla om samarbete och förhållanden till andra. Det kommer att handla om fastare band, viktiga avtal och kontrakt. Inte alltid papperskontrakt om materiella ting utan kontrakt med mig själv och min målsättning om vad som är viktigt i livet.

Jag kommer att ha stor kontroll över mitt liv detta året och veta exakt vad som är rätt för mig och fast jag är stark i mig själv så vill jag ha en stor gemenskap med andra. Mitt år 2010 handlar om rättvisa, att se till andras behov men samtidigt har jag så mycket distans att jag själv inte blir utnyttjad. En total motsats till 2001, men denna gången vet jag hur jag ska göra.

Att läsa i kort är att läsa mig själv, foton från 2001 vittnar om vad jag ska akta mig för.

Gott Slut!
Med en av mina favoriter 2001 :-)
 

Kraften i ett förlåt

Klimatförändringar, bilder som visar hur landskap torkar ut och vattenbristen blir så påtalig.

Det är som med oss människor, klimatet har hårdnat, bilder som handlar om yta och vatten i form av känslor stramas åt. Vi tystas av rädsla för att göra fel, säga fel och ve och fasa, att måsta stå för konsekvenser av vad vi sagt.

Jag återkommer ofta till en bok som jag läste för många år sedan och handlar om en ung kvinna av Inkafolket. Den är skriven av Hernán Huarache Mamani och heter Kvinnosjälens Kraft. I den står det något som jag tror starkt på och talar för hur stark kvinnan är.

Berättelsen om Kantu visar att vi måste spränga det fängelse som vi är instängda i för att åter kunna flyga och hitta tillbaka till den harmoni som gått oss förlorad. Så länge kvinnans hjärta strålar av kärlekens ljus är jorden trygg. Men om kärleken minskar i kraft kommer hat och nonchalans att sprida sig - och det är krafter som om de får härska kommer att förinta vår jord.
Dessa ord har ätsat sig fast och mycket starkt i mig.

Jag har idag fått ett sms med ett förlåt.
Ett ungdomens bedjan om förlåt, och vem är jag att döma?

Ett förlåt betyder att man insett sitt olyckliga tilltag och det är stort att kunna erkänna. Förlåtelsen är något som är viktigt för sina egna vandringar på livets stig, så man kan gå i harmoni med sig själv.

Så titta högre, lyft blicken och känn den högre makten, änglarna, livet, kärleken i all sin prakt. Tro, oavsett på vad, men tro och lyssna till ditt hjärta som talar till dig hela tiden.


Solens trollerikonster

Jag har sett en sol
en så underbart vacker och varm
Med försiktighet fick jag betrakta hennes djupaste alster
att få se in i hennes hjärta
 
Som en fe med svingande spö
plockar hon fram sin vattenbrunn
 
En fors av vilda känslor
En å av sakta hopp
En sjö av tårar

Så vacker du är....

RSS 2.0