Isolering

Jag läser lokala tidningen om Gunnars flygplats och dess nedläggning. En ny isolering av dödshålan står i antågande.

Jag kom till Stensele 1973 som då var en sprudlande jordbrukskommun med butiker av alla slag, banker och bensinstationer. Sen har det bara gått utför. Allt blev komprimerat och mycket försvann till Storuman. Gunnarns flygplats är belagt 4 mil från självaste centrum av Storuman och har varit en bra kommunikationslänk till inlandet. Jag fick vara med om uppstarten av flyget, men tackolov är jag inte med vid nedläggningen.

Eftersom jag inte har någon större anknytning till hålan så har jag egentligen inte så mycket att säga mer än att jag ser en by, ett samhälle, en kommun som slutat utvecklas. Det har bara gått bakåt de senaste åren och man ser det förmodligen inte lika tydligt som vi som har flyttat gör. När man kommer till en stad så förstår man hur sent utvecklad inlandskommunerna är när det gäller kollektivtrafik och kontakt med verkligheten.

Man lever skyddad från utveckling på alla plan.

Att en av kommunens personer i ledningen faller i gråt borde vara en väckarklocka för alla för då har man nått maktlösheten.

Att vara älskad

Jag är en älskad kvinna och den känslan, den mjuka stråfen i mitt huvud får mig att må så bra. Min man har i snart 4 år, varje morgon lämnat ett kärleksbrev till mig på köksbordet. I början gjorde han alltid min frukost men jag bad honom i många omgångar att inte bry sig om det utan jag kan själv :-) Nu dukar han bara och kokar ett ägg till mig *ler*

Men åter till detta lilla brev som ändå är så stort.

Jag var pessimist i början och tänkte att han slutar snart, men ett år gick, sen nästa och nästa och jag börjar nu inse att detta är här för att stanna. Det har hänt att han glömt det när han varit sen på morgonen och jag kom på mig själv med att jag saknade det, mycket!

Det jobbiga är, nångång tar det ju slut och då blir hans märke så verkligt att han är borta. Det är det som jag alltid varit så rädd för i mitt tidigare liv, att känna kärlek, för då blir smärtan så stor då den är borta. Däremot har jag gett allt jag har för att ingen ska glömma mig men faktum är att man glöms bort av de som inte verkligen älskar.

Jag har däremot fått veta att mitt ex, äntligen uppskattar sin nya kärlek och de åker regelbundet bort på små minisemstrar och jag är så glad att han vaknade, att han uppskattar och förstår vad det är han kan förlora. I helgen fyller hans nya kvinna 40 år och jag ska självklart gratulera henne, hon är en fin kvinna och bra för honom. De har varit tillsammans i många år nu. Jag är däremot glad att jag valde att vara singel i många år efter vår separation, för den tiden behöver man för att hinna ifatt sig själv.

Sen vill jag självklart förmedla länken till storbloggerskan i byn där jag bodde :-) För där står tiden stilla *skrattar*
www.mejan.blogg.se och så passar jag på att säga, ja, tanka bilen!


Just precis så....

Tach Rihanna, du säger precis det jag önskade att jag kunde säga för 5 år sedan.


Day

När ska vi fira alla män som inte fått några barn?

Vem ska jag fira som aldrig haft någon pappa?

Bara en tanke denna dag då kärleken flödar mellan far och dotter. Tur jag har min Gud.

Sexköpare

En känd umeföretagare har blivit dömd för sexköp i Stockholm, står det att läsa i lokala tidningen idag.

Det pratas mycket om lagar, vem som är brottsling och vem som är offer. Inte bara allmänt i denna artikelns kommentarer utan överhuvudtaget när man kommer till detta med prostitution. Om vi går ett snäpp längre och tittar på handlingen, vad är det som döljer sig då?

Vad är det som gör att en man är så kåt att han bara måste ha en kvinna att stoppa pitten i för att få utlösning, jo, hans ego. Hans stora egoistiska hjärna som ska ha! kosta vad det kosta vill, han ska ha och betalar för något som bara handlar om ego. Ett mindervärdes komplex som visar sig genom hans lilla huvud.

Att inte dessa män fattar hur vi kvinnor skrattar stort åt deras handlingar, hur svaga och patetiska de är som betalar för att få fylla på sitt egoförråd. Tyvärr har jag inte så mycket till övers för kvinnorna heller som tar betalt för att underhålla sitt missbruk. Missbruk av materiella ting eller droger för ingen kvinna behöver idag sälja sin kropp för mat och tak över huvudet om de sväljer lite stolthet och söker hjälp och det var från första början just det, mat och tak över huvudet för kvinnan och hennes barn som drev henne till mannens maktutövande.

Min värdighet och min kropp är långt mycket mer värd än att jag skulle tillåta en man att bruka min kropp för pengar. Mycket går att köpa men inte kärlek.

Änglarna Linn & Niclas

Jag kan inte sluta tänka på det tragiska som hände i Umeå förra veckan då 2 ungdomar miste livet i en fruktansvärd bilkrasch. Två ungdomar överlevde men en ligger svårt skadad på lasarettet. Mina tankar går till det barnet mest just nu, för hans liv kommer aldrig mer att bli detsamma. En tung börda av skuld kommer att vila över honom.

Linn & Niclas

Ni känner ingen smärta längre men era anhöriga kommer att känna en lång tid framöver. Tanken att förlora sitt barn är den grymmaste av dom alla som mor eller far. En sång med vackra bilder vill jag ge till Er med mina varmaste tankar.

Älska var dag
inte igår
inte i morgon
utan nu


1965

Allhelgona 1965 blev jag till.

En flyktig träff med en man, på ett rum, i tröstande värme. Mannen var utlånad av postverket i Halmstad till posten i Lund och ja, han var brevbärare. Hans namn? vet jag ej, jag är ett onenightstand Men jag stannade.

Ett 3kg tungt paket kom med snigelpost den 19 juli 1966. Jobbigt att inte ha någon pappa som jag kan ringa? nja, det har jag förlikat mig med, men har genom åren förstått att det påverkade min relation till män avsevärt. Jag hade ingen bra guide, inga bra referenser att ta till när jag hade frågor och det viktigaste, ingen man som jag kunde lita på utan att det var inblandat av en sexuell relation.

Vad vill jag säga med det här då..... inget speciellt, jag bara kom på att detta är min själs bästa tid, kanske för att jag blev till

RSS 2.0