Jan 2010-02-10

Svärfar somnade in kl 10 i går morse.

Ikväll ska vi boka biljetterna som ska ta oss ner till Skåne och begravningen. När den blir får vi veta i eftermiddag då mötet på begravningsbyrån är klart. För 6 år sedan var det min mors begravning som planerades vid samma tidpunkt och det känns lite jobbigt för minnena återkommer.

MEN vi har något trevligt att se fram till om en vecka för då kommer en kär vän och hälsar på. Söta A är från Helsingborg och har aldrig varit i Norrland så det ska bli så kul att hon kommer mitt i allt elände.

Jag har inte så mycket mer att komma med idag... tiden står en aningens stilla.

Leva

Var ska jag börja?

Döden hemsöker oss... igen. Blir det någonsin nåt man vänjer sig vid?
Första gången jag var i kontakt med döden var när jag jobbade inom åldringsvården i början på 80-talet och det blev något ganska så naturligt.

Min mammas död var frukansvärd, värre ä min fd.svärfars. Rädslan som spred sig av ensamhet tog lite tid att bearbeta.

Nu står vi på kanten igen, denna gång är det min mans pappa som just nu ligger nedsövd med halva hjärtat intakt, cancer, dialys och diabetes så hans ålder ger ju dåliga odds.

Telefonen ringer med jämna mellanrum och hans syster förmedlar vad som händer. Vi hör mest gråt och klagan och det är tungt att vi inte är där och stöttar mor. Vi kan bara vänta... natten blir kanske hans sista.

Sen vänder jag på myntet och nu kommmer några att förfasa sig men för mig är det min sanning. Vad skönt för honom att slippa plågan och jag kan känna en glädje i att han får möta vår skapare. Min inre bilder av ljus och glädje. Jag känner ingen egentlig sorg för han har fått leva ett liv med familj och kära tätt intill. Varför sörja någon som har levt?

Det är värre att sörja en människa som gått som en levande död i hela sitt liv.. min mor t.ex. En människa som hela tiden bara strävar efter ytligheter och tror att lycka är pengar och skönhet.

På min stora dag, min födelse i ljusets rike, så hoppas jag att de som tyckt om att jag har levt, dansar och sjunger, dricker och äter och framförallt... skrattar!

Vi ses ju snart igen.

Agneta Sjödin


Finns det någon vackrare än denna kvinnan just nu?
Hon visar sitt rena jag och håret skimrar i grått och svart.
Hon bär sin ålder med heder och sånt är för mig ett gott budskap till alla kvinnor....

Var den du är!RSS 2.0