Rädda mammorna

Krigets onödiga offer, mammorna.
Mammor som får brösten bortskurna för att de inte ska kunna amma sina nyfödda barn. Mammor som våldtas brutalt inför sina barn och sin familj. Mammor som får sina underliv sönderskurna av grymheten själv. Mammor som inte har gjort någonting, de är bara mammor.

Det är så grymt att jag får ont i magen. Idag är det mors dag och jag fick ett gulligt sms av min yngste son med de enkla orden - jag älskar dig mamma. Tänk om jag varit en av de mammor som fått uppleva krigets helvete och jag inte hade kunnat amma mitt gossebarn, eller än värre, jag hade dött vid förlossningen och han hade blivit lämnat till intet för ingen tog hand om honom.

Det gör ont i mitt bröst när jag tänker på hur kvinnor lider runt om i krigets ondska.
Det gör ont i mitt bröst när jag känner hur mycket jag älskar mina två pojkar och att det ska hända dom något för jag vill att de ska ha ett bra liv och känna sig trygga.

Mitt i allt detta går mina tankar till en gammal vän som natten mot lördag miste sin dotter i en bilolycka. En ung flicka född samma år som min första son. Det kunde ha varit jag som nu satt med stirrande blick och en smärta och sorg som är nästintill outhärdig.

Tack för att jag fått vara mamma, den kärleken dör aldrig.
Tack min älskade man för rosorna och vinstlotterna jag fick i morse med hälsning från bägge pojkarna. Du tänker då på allt för att jag ska få känna mig speciell. Älskar dig!

sms roulette

är tydligen den nya leken för de som är orädda och vågar hålla huvudet kallt. Jag kollade in aftonbladet i morse och såg det nya programmet med ett antal småkändisar som samlats på en krog i Stockholm för att ha roulette i samvete och "jag är inte rädd för att göra bort mig". Det går till så att man har en lekledare som talar om vilket nummer i sin telefonbok man ska skicka sms:et till och sen dikterar han/hon vad man ska skriva. Alex Shulman var först ut för han pallade inte att skicka till en chef som han hade respekt för vilket jag tycker var sunt gjort.

Jag har lärt mig genom åren att man kan inte säga och göra saker mot vem som helst för det tas inte alltid emot med ett leende och att man ändå tycker om personen. Människor är ganska lättstötta och alla har inte förmågan att skratta åt det mesta utan tar saker extremt personligt. Jag själv hade förmodligen kunnat skriva vad som helst till vem som helst till för bara några år sen och nyfiket väntat på ett svar. Oftast kommer inget svar utan man blir istället totalt dissad och idiot förklarad *ler*

Jag tror detta är en lek som sprider sig kraftigt just nu och under sommarens varma sommarkvällar då de flesta fått lite alkohol innanför kroppen så det kanske är dax att städa telefonboken från pinsamma situationer. Eller så ser man vilka man verkligen är vän med om man får ett kul svar tillbaka.

Här händer det grejor!

Här satt vi i godan ro på balkongen i morse. Frukosten framdukad och luften klar och varm. Sen hör vi en bomb, skott, kraftfulla smällar och Månen tittar på mig och säger -Nu skjuter nån jävel. Okey, sa jag mellan tuggorna.. men jag tror dom river festplatsen sen igår. Påväg mot Ersboda möter vi W som frågor oss om vi hörde skotten och om det är någon skjutövning på I20. Ingen aning var vårt svar och jag börjar tro att min mans blick, han sätt att säga att det var ett skjutjärn fick mig att förstå vad han varit med om i legionen.

Hursom, vi cyklade i 2,5 timme i det vackra vädret och stannade bara för att äta lite färska jordgubbar och vände sedan in mot stan igen. Väl hemma var det ett lugn som rådde på torget efter gårdagens festligheter och vi gick in i köpcentret och som vanligt sprang min man mellan hyllorna och bar byxor till mig. Han är suverän att ha med sig när jag ska handla för han hittar alltid det jag gillar, typ tält och sånt

Hans geniala idé efter en kycklingsallad på Apberget att vi skulle gå på bio eftersom han följt vädret på www.yr.no och sett att det skulle bli regn vid 15-tiden gjorde att vi styrde oss mot SF. Änglar och Demoner... Jag ska fundera lite mer på den filmen och suga in budskapet. Nu är vi hemma igen, promenerandes genom vattenpölar efter regnet och läser nyheterna och mycket riktigt, det var ett rånsförsök vi hörde och jag kan bara säga att det var inge kul ljud :-S

Bilderna som ligger på SVT visar insatsstyrkan som visste om rånet och lite kul är det att se dom i blå snickarbyxor eftersom dom var maskerade?! som byggarbetare.

Hoppas ni haft en bra dag i Solens tecken.

Telesex

Jo, du läste rätt och jag hörde rätt när jag lyssnade på nyheterna från vårt län. "Mia" som hon kallar sig började söka alternativ inkomstkälla i kombination med sina studier i form av telesex. Med en enkel ansökan till företaget som hon googlat fram fick hon jobbet som är provisionsbaserat och hon tjänar 4kr per minut av de 20kr som samtalet kostar. Själv anser hon inte att hon säljer sex utan hon säljer en fantasi.

Här stannar mina ord och jag måste fundera en stund för att avgöra om jag tycker det är rätt eller fel.

Finns det något rätt eller fel?
Det är ju upp till den som gör det, men är det rätt eller fel av den som ringer och köper tjänsten? Jag vill gå lite längre i tanken och funderar mest runt den som faktiskt ringer för att få prata sex. VARFÖR har man behov av det? Är inte sexualiteten något som är i en själv såtillvida att om man är kåt kan man ju faktiskt onanera. Att gå steget ytterligare för att få använda sig av en telefonröst är för mig att man har behov av någon annans uppmärksamhet och då ligger inte tillfredställelsen i att få energikicken och njutningen med sig själv utan man måste få yttre stimuli i form av en annan person.

Jag är lite kluven här eftersom jag själv tycker sex är något underbart härligt och telesex ger ingenting förutom ytterligare tomhet och vånda när man inte kan få sina kroppsliga lustar tillfredställda på annat sätt. Sen funderar jag vidare i varför man aldrig hör talas om män som jobbar med t.ex telefonsex, varför är det bara kvinnor?

Har vi kvinnor mindre behov? det tror jag inte men vi kanske inte söker den enkla vägen med att bara tömma och glömma. Vi vill ha närhet och värme som en del i hela behovet vilket jag egentligen tror dessa män också vill ha men för att gå den snabba vägen så tar man till hjälp av det som just finns till hands och i detta fallet ett telenummer bort som kostar multum med pengar för lite bekräftelsebehov.

Celler

Jag fick igår kallelse av landstinget för att göra min återkommande cellprovtagning. Tiden jag fick funkar inte eftersom jag jobbar så jag ringde direkt och tänkte ändra tiden. På kallelsen står det att det är automatisk återuppringning så jag fick knappa in mitt telefonnummer så att de skulle kunna återkomma till mig. Till min förvåning fick jag till svar efter inknappandet att det fanns inga lediga tider för återuppringning och Tack för samtalet.
Det var bara att lägga på luren och hoppas på bättre tur nästa vecka. Det är ju nästan som lotteri!

Den 3:e juni ska jag göra något jag aldrig gjort förut. Jag ska springa!? Fast jag tror nog närmare att det blir en snabb promis istället så jag inte gör hål i asfalten. Det blir en kul grej med mina arbetskompisar och med lite motion på köpet.

Helsingborg

Festivalen i sommar blir min livs första och jag ser så fram till att besöka den med goda vänner. Massor av musik, glada människor och semester. Det blir nog kontinentkänsla och att även få åka över till Danmark och avnjuta danskarna glada sinne är som en smultronplats.

Vill du läsa mer om festivalen klicka här!

Jag är lätt i sinnet idag, jag blev inkallad till chefen igår när jag passerade dörren och fick frågan om hur mycket jag vill jobba i sommar. Mitt svar var att jag tar allt du har och att jobba 8-10 dagar i sträck är inga problem. Så bra var hennes svar och sen sa hon - du får schema till hösten, ett 4 veckors rullande om du är intresserad. Jag är lite kluven för jag har även blivit erbjuden en 6 månaders tjänst på mitt gamla jobb för det är en som ska vara tjänstledig. Nu måste jag väga lön mot arbetstider och jag vet att där jag är nu är organisationen stabil vilket det inte är på mitt gamla jobb. Jag ska träffa min fd. arbetsgivare nästa vecka så tills dess måste jag ha bestämt mig.

Det känns mycket lyxigt att sitta här och få välja när jag vet hur många som blivit utan jobb i vår stad de senaste månaderna.

Whitesnake till stan

Nu pratar vi nostalgi på hög nivå!

Den 30:e maj står Whitesnake på scen vid Kajen och jag, min älskling, min ex.man och hans fästmö samt vänner ska rocka lös i dundret av.... ja just det...
 


Det komiska är att just denna låt var min ledsagare när jag gick ur äktenskapet. Jag var sökande och ville finna mig själv och ett lugn. Tror inte jag ska berätta det för exet när den spelas på konserten. *ingen bra idé*

Sol

Jag vaknade till ljudet av storstadsbrus och en glittrande sol och bestämde mig för att raskt gå en skön promenad. Efter att ha svept frukosten klev jag ut i 12 graders värme och började gå ner mot kajen. För mig är det inte bara promenaden som ger härligt för kroppen utan även mitt sinne blir drillat när jag ser hur vår jord förändras från vinter till sommar. Jag vill fortfarande säga att vi har vår för björkarna har små musöron och gräsmattorna är gråa men det finns ingen snö. Sopmaskinerna dundrar lite varstans och uteserveringarna har fått upp sina parasoll och inväntar bara att den första riktiga värmen ska slå till på allvar.

Nu sitter jag och läser lokaltidningen och fann en notis om en bloggare i stan som skriver friskt om sina grannar. Han kallar dom för pundare och pedofiler och kräks ut en massa ondska han har i sig. Hans försvar när tidningen intervjuar honom är att det är skönt att skriva av sig. Jag tycker han borde titta mer på sig själv och sitt beteende och varför han mår så dåligt att han måste spy över andra. Kammaråklagaren tycker att grannarna ska polisanmäla honom och vi kan se att förtal har ökat på nätet där man tror sig inte synas.

Det jag skriver och säger i en blogg är för mig att spegla mina tankar. Om tankarna inte är goda eller konstruktiva utan går ut på att bara snacka om andra människor som jag har i min närhet med elaka ord, ja, då har jag problem.

Mot karriären

Det var nog så det kändes i morse för mig. Jag vaknade 10 i 7 av att telefonen ringde ilsket. Jag såg på numret att det var från jobbet och på andra sidan luren hade jag en stressad chef som fråga om jag kunde komma in med kort varsel för det var många som var sjuka. Jag hörde mig själv säga ja, när ska jag börja? -NU, var svaret. Ja, jag kommer bara jag fått på mig mina kläder.

15 minuter senare klev jag ut genom dörren. I min fantasi trippade jag fram i mina nya höga stövlar med solglasögonen käckt i mitt nytvättade och lagda hår och med en härlig caffelatte i handen och Gucciväskan snyggt dinglande.

Tillbaka till verkligenheten.... jag hade mina nya Reebok snabbt knutna, håret i en tofs och en smootie från Naturdiet med smak av päron/kiwi i handen. I min bruna stora bag hade jag kastat ner lunch, tamponger och knapparna till arbetsrocken eftersom jag inte visste om den på jobbet var fullständig för att kunna knäppa. Snabbt ringde jag min man och talade om var jag var påväg så han inte trodde jag rymt när jag inte svara i telefon då han brukar ringa och väcka mig vid 9-tiden.

Det där med arbetskarriär har jag lagt ner sen några år tillbaka. Den tiden är förbi, nu jobbar jag för att leva, inte tvärt om.. leva för att jobba.


Extreme homemakeover

Vanlig rutin när jag kommer hem från jobbet är att slänga ner mig i soffan medan maten görs färdig av min man och tv står på. Datorn startas och jag funderar över dagen och vad som har hänt på jobbet. Jag återkommer till det men just nu går makeover på trean och jag tänker på blodsband.

Familjen som ska få hjälp denna gången består av mamma till 4 barn och hon är moster till 10. Totalt består hennes familj av 14 barn och de 10 fick hon av sin syster när hon dog i cancer 2004. Ett löfte hon gav sin syster på hennes dödsbädd och samma månad skrev hennes man på papper och ansökte om skilsmässa för han orkade inte med att ta hand om någon annans barn.

Det är här jag börjar tänka.... kärlek och kärleken till sitt eget blod, offer och vilja att ge sin syster det absolut finaste man kan... ett löfte om att ta hand om något som står henne kärt. Min syster V är mig kär men hon bor på tok för långt borta för att jag ska kunna vårda henne som jag önskar nu när hon är sjuk. Hon ska inte dö ifrån oss men det känns ändå jobbigt när jag tänker på hur mycket jag kunnat hjälpa henne om hon funnits närmare. Nu pratar jag inte om några mil utan hon är på andra sidan jorden så det är bara telefon som förbinder oss och internet. Men jag lovar dig älskade syster att... skulle något hända så skulle jag göra allt som står i min makt för att göra dig trygg i att du vet att jag tar hand om de som står dig närmast ditt hjärta. *älskar dig*

Tillbaka till jobbet :-)
Jag fick en lustig fråga idag som jag i min vildaste fantasi jag aldrig trodde mig skulle få... en kund frågade om vi hade vaxat om osten som var på extra pris. Jag frågade lite försiktigt vad hon menade för jag förstog inte. Joo, sa hon, ni har inte tagit in gammal ost från disken ute i butiken och vaxat om den för att sälja som extrapris i delidisken? Jaha, var mitt svar.. Nä verkligen inte! vi får ostar i stora block och skär i lämpliga bitar efter hur du som kund vill ha den.

Ett har jag lärt mig här i livet och det är att man ska aldrig sluta förvåna sig men om man har en förutfattad mening om något så är man ute på hal is. Se människan och saken för den den är... alltid. Sen när man ser galenskapen så får man lösa problemet på plats.

Over and home.


Socialt nätverk

Med tanke på hur svårt jag hade att larma när jag låst in mig på toaletten för att komma undan misshandlaren så har jag alltid sökt alternativa vägar för att ha något slags skydd. Idag surfade jag in på http://www.sosalarm.se/ och läste lite mer om ICE som det pratades om i nyhetsmorgon. Nedan kommer information om hur man registrerar ICE i telefonen och på så sätt har räddningstjänsten en möjlighet att kontakt anhöriga snabbt  än om man inte kan prata.

Så här lägger du in ICE

Lägg in dina närmaste anhöriga i din mobiltelefons adressbok under namnet ICE. Då kan de snabbt kontaktas om du skulle hittas akut skadad eller sjuk och inte kan tala.

ICE är en förkortning av engelskans In Case of Emergency.

Så här gör du för att lägga in ICE i mobilen:

  1. Lägg till en ny kontakt i telefonboken
  2. Skriv in ICE1 följt av vilken relation du har till personen t ex wife, dennes namn, +46 och sedan telefonnumret utan den första nollan
  3. Spara den nya kontakten
  4. Vill du lägga till fler kontakter, skriv ICE2 och fortsätt som i punkt "2" etc.

Tänk på att använda landsnummer +46 för svenska kontaktpersoner och engelska som språk så att funktionen även fungerar när du är utomlands. Du bör självklart berätta för de personer du lagt in under namnet ICE så att de vet om det.

Tips!

Om du vill undvika att din mobiltelefon presenterar dina kontaktpersoner som ICE+namn när de ringer till dig kan du lägga in tecknet * direkt efter numret till din ICE-kontakt.

Numret kommer ändå att fungera om man behöver ringa din ICE-kontakt i en allvarlig situation.


OBS! Denna funktion fungerar inte i vissa Sony Ericsson-modeller, så prova ring din ICE-kontakt efter du lagt till *-symbolen. Om du ej kopplas fram fungerar inte denna funktion på din mobil. Du måste då ta bort * för att kunna ringa ut till din ICE-kontakt. Detta problem håller på att åtgärdas men är tyvärr ännu inte löst.


Män som hatar kvinnor

Dessa kvinnor har alla blivit dödade av sin män, som sa att dom älskade henne... Döden i vitögat

Det finns saker jag aldrig berättat, varför jag flyttade hals över huvud och lämnade mina barn hos sin pappa. Skulden jag kände för vad jag utsatt mig och mina barn för var fruktansvärd. Jag lämnade orten där jag blivit misshandlad av min nya pojkvän för att han inte skulle hitta åt mig och skada någon av de jag älskar. Jag bytte namn för att göra det hela lite svårare. Något besöksförbud utfärdades aldrig eftersom han ansågs bo för långt från mig för att vara ett hot.

Jag var aldrig mer trygg i det hem jag hade skapat efter skilsmässan från barnens far eftersom jag släppt in han som misshandlade och. jag var tvungen att börja om på nytt. Jag offrade den dagliga kontakten med mina barn för att jag själv utsatt mig för en mans våld.

Förlåt.

Artikelserie

En ny artikelserie startar idag i Aftonbladet. Våldet mot kvinnor innanför hemmets 4 väggar som anses som familjetragedi när kvinnan dör.

Varje år mördas 17 kvinnor i svenska hem av deras män.

Jag har ofta hört orden, men jag älskar ju honom och jag har själv uttalat dom orden angående mannen som misshandlade mig. Jag kom däremot underfull med att det handlade inte om att jag älskade honom för jag älskar och har älskat många människor. Däremot så älskade jag inte mig själv och framförallt älskade han inte mig eftersom han ville döda mig.

När en man på ett manipulativt, med mutor eller på annat sätt spelar på mina känslor för att få sin vilja igenom så är det tvärstopp. Det är då man ska förstå att han spelar på den emotionella biten i ett förhållande.

Jag kommer att följa Aftonbladets specialserie för detta är något som vi ska lyfta upp till ytan mer än vad det är idag.

För varenda unge

Ja, så är det!

Jag har varit med som världsförälder i ett år och det är intressant att se att det lilla man gör ändå blir så pass att ett barn får gå i skolan, ha en madrass att sova på och ett mål mat om dagen. GÅ MED DU MED! Klicka här

100 kr i månaden i ett år räcker till:

  • att låta fyra flickor gå i skolan under ett helt år eller
  • att vaccinera sex barn mot de sex vanligaste barnsjukdomarna eller
  • att utbilda 22 ungdomsledare i hur man skyddar sig mot hiv/aids
Alla är vi föräldrar på ett eller annat sätt. Alla har vi ett ansvar och när mina egna barn nu är vuxna satsar jag på att ge ett annat litet barn en drägligare tillvaro. Jag har i några år skänkt pengar till olika insamlingar istället för att lägga pengar på julklappar till mina egna. Visst har dom fått nåt litet men de har fått dela med sig till andra barn, utan vetskap förvisso :-)

Vi ska vara rädda om varandra och kärlek är byggstenarna i allt.

RSS 2.0