Borstahusen

foto0157 (MMS)

27 augusti, 17 grader i havet, 20 grader i luften. Det blev en skön promenad vid havet efter att jag varit och träffat butikschefen på ett av företagen i stan. Det kändes mycket bra och en tung börda har släppt från mig. Det känns som att detta kan bli något. Nu ska jag försöka ha lite semester och inte bara tänka jobb.


En flygplats

Sittande på Bromma och väntar på avgång mot Malmö. Det är förunderligt hur saker förändras på bara några år. Vad jag syftar på är alla blåa rutor och runda vattenpölar som har växt som svampar ur jorden de senaste åren. Eller snarare så har de sjunkit som vatten under jord. När vi flög in över Stockholm så såg man det så tydligt, poolerna som jag minns i min ögonbank från då man åkte utomlands som något exotiskt. Nu finns de även här i en bra mycket större utsträckning än för 15 år sedan.

Just nu tittar jag på alla fina neonskyltar som säger Forno Romana, Wok&Sushi, kaffe, öl och vin. För den hungrige har jag hamnat i mekka, för den anorektiske i helvetet.

Vi ses i skåne!

En tår i ögat

Det har hänt mycket runt mig de senaste veckorna och jag får hela tiden nya "ängla" ansikten som visar sig och det är min mors kanal jag mest känner av. Ett vänskapsband bröts för en tid sedan och med den även några kompisar, inga djupa sitta och dricka vin eller trösta på axeln vänner utan internetkompisar som jag inte träffat. Alltid tas det parti för någon, så även i det vardagliga livet. Vid skilsmässa brukar man se vilka som verkligen är ens riktiga friends.

I torsdags morse, påväg till jobbet så gick jag ganska raskt och försjunken i mina tankar när jag plötsligt hör en röst som ropar mitt namn. När jag tittar upp ser jag Liselotte, en go och rar väninna till min mor. En kvinna som jag träffade mycket när jag var runt 10-15 år och hon kände igen mig. Vi surrade lite och jag berättade om flytten och hon önskade mig så mycket lycka till. Varför skulle jag träffa just henne en sista gång innan jag lämnar Norrland? Jag själv tror hon var sänd från ovan.

När jag loggade in på facebook på torsdagskvällen så har jag fått ett meddelande från min plastkusin, att hennes mamma fyller 70 år och har valt att fira den i stan. Kusin vitamin frågar mig om jag vill vara överaskningsmomentet på festen och jag blev så innerligt glad! Min plastfaster som alltid hade dörren öppen och varm, god gröt dom gånger mamma fick tuppjuck och kastade ut mig och låste dörren eller då hon mådde så gräsligt dåligt så hon bara låg i sängen hela dagen. Min plastfaster Britt-Inger har gjort mycket fint för mig och henne ska jag få träffa idag, det är säkert 8 år sedan sist.

Vad var det som gjorde att kusin vitamin tänkte på mig i denna stund så att hon hörde av sig för att låta mig vara med i familjesammankomst? Jag tror det kommer ifrån ovan.

Jag tror... att... det man försöker göra gott i livet, att man verkligen anstränger sig för att göra det absolut bästa för andra människor, inte för mig själv utan för andra... det kommer tillbaka i olika form. Jag tror att det styrs av våra icke jordbundna döda anhöriga som vill hjälpa oss att se det vackra, det lilla och det enkla i vad ordet kärlek. Ett leende, en gammal bekantskap, en förlust av en vän, allt ska forma vår tanke till att tänka ödmjukhet inför andra och livet, och mig själv.Det var som det var mor, men jag slutade ändå aldrig älska dig. Du gav mig en tuff uppväxt men å andra sidan gav du mig en enorm själslig kraft. Tack för att du vakar över mig och låten är till dig. Jag förlåter dig för allt.

Plantering

Jag har varit på bio och sett Inception. En djupdykning i dina drömmar och en blandning av meditiation och psykos. Så såg jag filmen. Hur vårt undermedvetna bär på drömmar och förväntningar som tillslut kollapsar totalt då verkligheten hinner ikapp och man vågar säga, jag känner skuld, jag har förorsakat denna sorg, jag är den skyldige till min och din smärta.

Hur vi projicteras av andras själsliga tankar och påverkas så till den grad att vi glömmer vår egen vilja, någon annan kan med krafter vi inte förstår plantera något som vi TROR är vår egen idé. Detta är ett spel, det är ett spel som förekommer varje dag i olika grader, i media och bland vänner. Det finns en anledning till varför misshandlade kvinnor är styrda av männen som misshandlar. De har blivit projicterade av mannens djupa och själsliga skuld. Det finns en anledning till varför grupperingar sker, mobbing och svek, de har blivit påverkade av en stark ledare som har inplanterat något i det du tror är en dröm men när verkligheten kommer ifatt, då kommer skulden och du är en deltagare i ett dreamteam där du tappat kontrollen över din egen vilja.

Så vad gör man då för att hejda en framfart av drömmar som man vill styra. För mig finns enbart... tänk kärlek.


Otroliga erbjudanden

Får jag lite nu och då, trevliga små mail där det erbjuder mig massor av kul grejor. Det senaste var ett erbjudande om nya bröst, ny röv eller varför inte ansiktslyftning. Jag har inte funderat speciellt mycket på det hela utan har insett att jag är nöjd med mig själv så det där erbjudandet får gå tillbaka till de som ens kan tänka sig att göra det så de skickar ut mail. Lite kul var det iaf.

Dagens största händelse har varit shopping! Jag köpte mig ett par riktigt härliga skinnstövlar på Ecco och en ny höstgarderob så förra månadens löning inte ska tro att sparkontot ska få nåt denna gången :-)


Lägenhetsvisning

Två vackra tjejer dök upp igår för att titta på vår lägenhet. De blev helt sjuka och ville ha den. De skulle däremot bli av med en liten etta och då dök vår kattnanny upp i tankarna. Hon som ska vara inneboende hos oss och står helt utan eget hem behöver ju en lägenhet. Så jag gav dom numret till T och kanske hon nu har någonstans att ta vägen då vi har tömt vår lägenhet.

För övrigt känner jag mig ganska matt. Idag är sista arbetsdagen innan semestern och det ska bli riktigt skönt att bara vara hemma och stöka inför flytten. Såklart blir det ju en tripp ner till söder som jag nu har pratat om tusen gånger, men visst är det väl så, det man längtar efter och vill ha det pratar man om jämt. såååå... om du skvallrar, vad är det då du är avundsjuk på hos den människan du pratar om? ;-)Karma

Igår fick jag en upplevelse som heter duga.

Jag har haft en vän som jag kommit i onåd med av olika och ej förklarbara skäl som jag vill gå in på här av den anledningen att skulle jag ens försöka förklara så skulle du ändå titta på mig och ifrågasätta hur svagt jordbunda vissa är och låter fantasin spela oss ett spratt. Men i psyket kan man göra mycket som blir helt galet.


Jag har försökt få till ett telefonsamtal med henne samt att vi ska träffas men hon totalvägrar. Så för oss fungerar inte konflikthantering eller att man ska kunna lösa det med föra ett samtal utan det har helt från hennes sida enbart gått att skriva mail vilket jag tycker är en dålig form av kommunikation när man ska räta ut missförstånd. Hursom, jag blev ombedd igår att inte svara på hennes mail och så är nu gjort. Jag har blockat där jag kan och tagit bort henne där jag kan.


Men nu till grejen.
I samma veva som jag får det mailet från henne så ringde min telefon och på andra sidan hör jag Brahma som på lika knaglig engelska som mig, frågar hur jag har det. Han ringde från Indien där han bor och jag blev så lycklig över hans omtanke. Jag och Brahma delade och delar fortfarande mycket av filosofin på karma och tillåtelse av olikt tänkande men ändå med respekt. Han berättade att han nu sökte jobb efter alla studier i Sverige och att han hoppades få det snart så han kunde gifta sig och bilda familj. Han ville förbereda mig på det så jag kunde planera att komma på bröllopsfesten.
Vad är sannolikheten att en vän som jag inte träffat på 3 år, ringer mig samtidigt som jag sitter med min mail öppen och jag får brevet från ovännen som inte vill träffa mig för att reda ut en konflikt, hör av sig samtidigt till mig?


Liiiten, mycket liten. För mig var det en vägvisare, en indikation på vad och vilken energi jag ska ta åt mig.


Jag valde den med karma.Årets första höstdag?

Det är kyligare vindar som sveper in genom balkongdörren. Häromnatten hade jag tre hårtussar som slogs om platsen närmast min kropp då jag lämnat balkongdörren öppen och det var bara 5 grader ute.

Det är nu tre dagar kvar till semester och vår nanny till katterna ska snart flytta in, det blir trevligt, och för kissarna inte så ensamt när vi är borta. Efter ledigheten är det flyttlådor som ska packas och vänner som ska tas avsked från. Några fester är inplanerade under vår sista treveckorsperiod här i Norr. Så vad passar väl bättre än en riktig discohit just nu med Joey Moe från Danmark :-)


48

arbetstimmar senare så har jag nu lagt upp fötterna i soffan. Jag surfade in på adressändringen och fixade eftersändning och flyttkort.Jag känner mig sådär lämpligt utpumpad, förväntansfull och ja, orädd! Jag ska på intervju när jag kommer ner till slätterna. Avdelningsansvarig... tja, får se vad det blir.

Firar kontraktet

foto0153 (MMS)

Idag kom fina kontraktet på posten. Det är värt att firas. Nu är vi med lägenhet i vackra Skåne.


Ont!

Jag har varit hos tant tandläkaren idag. En flisa ur en tand som lossnat och kilat fast i tandköttet var det som skapat den senaste veckans smärta. Men 840kr senare och med en böld i munnen så inte ens det skånska språket låter konstigt när jag pratar är det nu åtgärdat. Sååå hallelujah!Min älskade syster ringde idag! Nu har de börjat sälja av sitt hem, kollar med myndigheter och de kommer till Skåne inom 2 år. Alltså................................ jag är bara så lycklig!

Första beskedet

Idag fick jag mail om att jag är kallad till en första intervju på en stor livsmedelskedja i Lund. Som vanligt så stämmer inte datum och tid, jag är inte ens på plats i Lund vid den tidpunkten så jag mailade tillbaka och frågade om jag kunde komma när jag är nere slutet på augusti. Så nu är det bara att vänta på det svaret.

Det var det här jobbet som jag klantade mig på när jag skickade iväg mitt CV :-) Jag skrev inte ens inom vilket område jag ville jobba och jag kände att det där var ju korkat men nu har jag ändock fått ett svar. Kul!

Detta känns ju lite shoop shoop, eller jag menar... shop shop :-)


Bygg din pyramid

Som ett vidsträckt område ser jag livets början. Allt finns där och bara väntar på att jag ska börja klättra uppåt. Hela livet ligger framför mig. Jag börjar gå och för varje steg jag tar mot framtiden så plockar jag bort stenar från mitt sinnes funderingar och tankar om vad som mer ska komma.


Genom upplevelser och nya upptäckter kan jag lägga den erfarenheten bakom mig och använda den mot ytterligare mål och nya stenlättnader. Att lätta sin själ från karmalagar. Till slut är det bara en sten kvar och när den är borta så lättar jag och flyger mot nya höjder.

Att blogga

är väl etablerat vid det här laget och jag läste idag Laila Bagges blogg, den hon skrivit om Kicki Danielsson. Jag har inga tankar eller yttranden om just det utan mer om hur journalistiken idag får mycket serverat på silverfat. Det är ju hur enkelt som helst för en kändisjägare att hålla koll på bloggar och sen skriva ett kortare reportage om det utan att behöva göra speciellt mycket mer än att skriva om det lite, som man vill att det ska vinklas. När jag surfade in på expressen så var det precis det som den journalisten gjort, kollat in Bagges blogg och vips, har hon gjort en spalt om hur Laila ryter till och tycker Kicki ska fatta allvaret och sluta ömka sig.

Annat var det på Lill-Babs tid :-) Hon lyckades tillochmed dölja en graviditet väldigt länge.


Vad passar väl bättre än Lady Gaga´s Paparatzzi


På hemmafronten är det relativt lugnt, jag jobbar hårt denna veckan och har sedan lite nedtrappning inför semestern i 2 veckor då vi åker till Skåne och besöker jobb, tittar på lägenheten irl och så ska vi på Bröllop. Min svåger ska till och bli äkta man.

Va? ska vi flytta?

foto0152 (MMS)

Jo, så sa dom :-)


En glad överraskning

Jag vill berätta om vad som hände när jag fyllde år här i mitten på juli månad. Det var en helt vanlig vardag och jag jobbade ganska sent. När jag kom hem låg det ett så fin kort på hallmattan och jag sprättade försiktigt upp det och möttes av glada tillrop med gratulationer på min födelsedag.

Jag öppnade kortet och blev genast isandes kall och varm på samma gång. Handstilen såg precis ut som min mors och jag kände ett uns av sorg. Jag har varje morgon i hela mitt liv, klockan 07.24 blivit väckt till mammas glada tulpansång på min födelsedag och det kan jag säga, det saknar man när det inte finns längre. Men så detta vackra kort i min hand, som kom från mammas absolut äldsta väninna Margareta.


Hon skrev så fint till mig, hon berättade om hennes första möte med mig samma dag för då ex. antal år sedan och hur stolt min mor var över att jag var hennes. Längst bak på kortet stod kontaktuppgifter till M så jag kastade mig på datorn och skickade iväg ett långt brev där jag berättade om mina syskon och mig själv, om vad som hänt sen 2004 då vi möttes på mammas begravning. Jag fick snabbt tillbaka ett svar där hon beskrev sitt liv med barn och barnbarn, hus i Spanien och härlig pensionstid men också ilskan över vad mamma hade gjort med sitt liv.


M berättade att hon genom alla år kollat upp mig via internet och följt mig var jag varit och jag tackar internet för det. Enkla upplysningar som gör att en människa som jag inte visste brydde sig om mig så mycket kunde finna igen mig och sända mig en hälsning på min födelsedag.
What goes around - comes around - skriver och säger många, och ja, så är det. Det man ger eller inte, ger får man tillbaka. Kanske inte från den man själv har gett till men i en annan form. Det handlar inte heller om materiella ting utan det kan räcka med en tanke. Så vårda din tanke och tänk kärlek.


Kärlek och Ljus till Er alla ☼♥♪
Dagens Tub - Justin Timberlake - What goes around comes around

Sommardag

Varmt som tusan är det i stan. 24 grader i skuggan och svetten har drypt på mig idag. Vi har varit på sopptippen med återvinning och nu är förrådet helt utstädat och bara fyllda flyttkartonger.

Idag försvann mycket av gamla mindre roliga minnen och med det kom jag att tänka på en speciell låt som jag spelade på högsta volym i bilen när jag rullade ut ur byn för sista gången sommaren 2004. Jag sjöng så högt jag kunde och kände mig befriad i min själ då jag gick vidare mot en ensamhet som jag självmant sökte. Jag sökte mig själv och för att nå det så hade jag beslutat mig för att gå deep down under.


Whitesnake - Here I go Again
Och nu är jag påväg igen, denna gången mot min slutdestination och min fullständiga rotavsaknad.

Resväg klar

Jag satt och funderade i morse hur vi på bästa sätt ska ta oss ner till Skåne. Valet att ta flyget har inte känts så lockade med tanke på att man ska passera säkerhetkontrollen med katterna och måste lyfta ut dom ur burarna. Våra kissar är inte så pigga på stora förändringar och att latja med dom på en flygplats är inte drömläge.

Så jag har idag bokat hyrbil på och den i september rullar vi ner över landet. Jag hade heller ingen lusta att sitta i en bil 15-16 timmar så en natt på Scandic  är också bokat.

Det börjar kännas som att planeringen är något strukturerad och jag börjar se hur allt tar form. Det blir några dagar som vi får bo hos svärmor och faktum är att jag oroar mig mest över kissarna, hur de ska reagera, om de känner sig enormt otrygga eller om de ändå känner sig ganska säkra då de hör våra röster och att vi är med hela vägen. Jag hoppas det iaf.

Väskryckare

Idag fick jag höra kvinnans version av väskryckningen som skedde här i Umeå tidigare i veckan. Hon kom som kund och handlade och funderade lite runt kortet som är kopplad till där jag jobbar och sen började hon berätta.

Det är en mycket otrevlig upplevelse när man inte i sin vildaste fantasi förstår vad man utsätter en människa för då man dyker upp bakom en ensam kvinna på cykel och med moped och kompis som kör, så smyger man bredvid den som cyklar och rycker väskan ur cykelkorgen. Precis så brukar jag också ha min väska när jag är ute på tur.

Polisen hade sagt till henne att hon trots allt gjort helt rätt. Man ska INTE ha väskan fast på kroppen för de kan använda kniv för att sprätta sönder remmen och då förstår man ju vad som kan hända om det går riktigt illa vid uppskärningen. Man ska helt enkelt tänka att det det kommer inte att hända mig något och lita på det.

Vad säger man då om det? ja, det är väl så jag också tänker men när man varit utsatt för brott så blir man bränd och extremt noga med sin säkerhet och det på många sätt.

Kvinnan var mycket skärrad och jag förstår henne.

Helloooo!!

Med en lätt smärta i munnen av vad jag tror är en tandfraktur så ställer jag mig åt sidan för hårda karameller :-) Det blir ett tandläkarbesök i nästa vecka då hon är tillbaka från semestern.
I morgon får jag fullständiga adressuppgifter på var vår nya lägenhet ligger så jag kan börja göra adressändring och förflytta abonnemang. Mitt i all röra så har jag en arbetskompis som blir utan bostad i slutet på augusti så vi får en inneboende i vår flyttröra, men det går säkert bra. Finns det hjärterum finns det stjärterum.

Förrådet på vinden är nedpackat i flyttlådor och till helgen ska vi vara barnvakt åt min brors bil då de ska till Stockholm på nöjen. Då passar vi på att köra bort skräp och återvinning.

Vill ni se nåt kul så kolla in danska Paradise Hotel på tv6. Bra mycket bättre och bra mycket mer underhållande än den svenska versionen. Själv hade jag då checkat ut redan efter första veckan.

RSS 2.0